Η ξαφνική αποχώρηση του σχεδιαστή Daniel Lee, την προηγούμενη εβδομάδα, από την καλλιτεχνική διέυθυνση του οίκου Bottega Veneta  ανέγειρε πλήθος ερωτημάτων αναφορικά με τον μέλλοντα αντικαταστάτη του. Τις φήμες ήρθε να κατευνάσει ο όμιλος Kering, ανακοινώνοντας το νέο πρόσωπο που θα βρεθεί στο τιμόνι του ιταλικού οίκου. Πρόκειται για τον Matthieu Blazy έναν Γάλλο σχεδιαστή με πλούσιο βιογραφικό και σπουδαίες συνεργασίες, που βρισκόταν ιεραρχικά ακριβώς κάτω από τον Daniel Lee, ως ready-to-wear design director από τα μέσα του 2020.

Ο απόφοιτος του La Cambre in Brussels έκανε το ντεμπούτο του στον κόσμο της μόδας σχεδιάζοντας αντρικά ρούχα για το ομώνυμο brand του Raf Simons, λίγο πριν βρεθεί στον οίκο Maison Margiela για να αναλάβει τον σχεδιασμό των γυναικείων ready-to-wear συλλογών αλλά και της Artisanal line στις αρχές του 2010. Το 2014 συνέχισε στον οίκο Celine στο πλευρό της Phoebe Philo ενώ από το 2016 έως το 2019 η καλλιτεχνική του πορεία τον οδήγησε ακόμη μία φορά δίπλα στον Raf Simons, αυτή τη φορά στον Calvin Klein, όπου έμεινε για τέσσερα χρόνια.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matthieu Blazy (@matthieu_blazy)

Η πρακτική της ανάδειξης νέων δημιουργών έχει αρχίσει να κερδίζει όλο και περισσότερο χώρο τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί τόσο η ανέλιξη της Virginie Viard στην κορυφή της Chanel, μετά τον θάνατο του Karl Lagerfeld, όσο και ο ιδιοφυής διορισμός του Alessandro Michele, ως καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Gucci, ο οποίος ξεκίνησε τη θητεία του στο ιταλικό brand, ως σχεδιαστής τσαντών.

Τι μπορούμε να αναμένουμε από τον Matthieu Blazy; Ο Francois-Henri Pinault πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kering δήλωσε: «Είμαι αισιόδοξος ότι η πλούσια εμπειρία του Matthieu Blazy συνδυαστικά με το ευρύ καλλιτεχνικό του υπόβαθρο θα του επιτρέψουν να αξιοποιήσει το καλλιτεχνικό του ταλέντο για να συνεχίσει την κληρονομιά του Bottega Veneta»

Προσμένουμε με ανυπομονησία την πρώτη συλλογή του για το μιλανέζικο brand, που θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του 2022.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below