Η Maria Giulia Prezioso Maramotti, Retail Director του Max Mara Fashion Group, ήταν η οικοδέσποινα του cocktail πάρτυ που έλαβε χώρα στο Maison Assouline για τον εορτασμό του λανσαρίσματος του Βιβλίου Sportmax που εκδίδεται από τον εκδοτικό οίκο Assouline με επιμέλεια του Olivier Saillard. Το βιβλίο σηματοδοτεί τα 50 χρόνια της Sportmax.

To πάρτυ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019 στο Maison Assouline στο Λονδίνο και η λίστα των καλεσμένων περιελάμβανε διάδημα ονόματα όπως: Maria Giulia Prezioso Maramotti, Giorgio Guidotti, Grazia Malagoli, Olivier Saillard, Luke Leitch, Erin O’Connor, Amelia Windsor, Laura Haddock, Tania Fares, Doina Ciobanu, The Triplets, Carla Guler, Virginia Bates, Anna Vitiello, Bettina Looney, Leanne Elliott-Yong, Irina Lakicevic, Amanda Murphy Ellen Frances Gibbons, Zoe Zimmer, Leo και Mia Fenwick, Hannah Rasekh, Martina Mondadori, Marie Louise Sciò και DJ Fiona Jane.

Μέσα σε 50 χρόνια, πολλοί επαγγελματίες του δημιουργικού στυλ και της εικόνας διαμόρφωσαν την ιστορία της SPORTMAX. Μια αυθεντική χορωδία δημιουργικών ταλέντων, άλλα με έναν συνθέτη: O Achille Maramotti, αφού ίδρυσε την Max Mara το 1951, το 1969 λάνσαρε την SPORTMAX. Ένας μεγάλος ανθρωπολόγος μπροστά από την εποχή του, ικανός να ερμηνεύσει τις αλλαγές στην κοινωνία, ο Maramotti είχε ήδη σκεφτεί να διαφοροποιήσει τα προϊόντα σύμφωνα με τους διαφορετικούς σωματότυπους και τις ανάγκες των γυναικών.

Η SPORTMAX ανέπτυξε την πλούσια κληρονομιά της στο όνομα μιας νέας θηλυκής, ποιητικής και σύγχρονης υψηλής ραπτικής που εκθειάζει και ενισχύει την αυτοπεποίθηση των γυναικών που τη φορούν. Τα εικονικά ενδύματα που χαρακτηρίζουν τη μάρκα είναι τα φορέματα(αέρινα και body conscious, με εξειδικευμένη, tailored αρχιτεκτονική, που προσαρμόζεται και ενισχύει την ομορφιά και τη θηλυκότητα οποιουδήποτε τύπου σώματος), τα outerwear (ανανεώνονται κάθε σεζόν με έναν ασυνήθιστο συνδυασμό υλικών και σχημάτων), οι καπαρντίνες και τα δερμάτινα υφάσματα, καθώς και τα πλεκτά, με ακόμα πιο ιδιαίτερα σχέδια και τελειώματα κάνουν την εμφάνιση τους σε μια ολοκληρωμένη σειρά αμέτρητων δυνατοτήτων.

‘SPORTMAX’ THE BOOK: Η SPORTMAX κάνει μια αναδρομή 50 χρόνων με ένα αποκλειστικό βιβλίο που εκδίδεται από τον πολυτελή εκδοτικό οίκο Assouline ως μέρος της συλλογής Legends, το οποίο επιμελήθηκε από τον Olivier Saillard με σχολιασμό από τον Luke Leitch. Με μια πλούσια συλλογή από εικόνες, το βιβλίο περιγράφει την ιστορία του οίκου που ιδρύθηκε το 1969 με την ακριβή διαίσθηση του Achille Maramotti. Κατά τη διάρκεια των εποχικών κοινωνικών και πολιτιστικών επαναστάσεων, παρατηρώντας τη νέα γενιά την περίοδο του Swinging London, ο Maramotti αποφάσισε να ιδρύσει τη SPORTMAX, το πρώτο ιταλικό παράδειγμα μιας coordinated γκαρνταρόμπας που προσφέρει συλλογές που καθορίζουν τις τάσεις, χωρίς ποτέ να χάσουν την ιταλική υψηλή ποιότητα και το savoir faire.

Μέσα σε 50 χρόνια, πολλοί επαγγελματίες του δημιουργικού στυλ και της εικόνας διαμόρφωσαν την ιστορία της μάρκας. Η επιτυχία της είναι το αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας, παρά μεμονωμένων ανθρώπων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι συνεργασίες δεν αναφέρθηκαν ποτέ ρητά, παρά το γεγονός ότι περιλάμβαναν σημαντικά ονόματα του χώρου όπως οι Nanni Strada, Jean- Charles de Castelbajac, Odile Lançon και Guy Paulin, που συνέβαλαν στον ορισμό της αισθητικής της μάρκας και του διεθνούς της οράματος.

Η Sportmax διατίθεται στην ελληνική αγορά από τον όμιλο DiL Fashion Group.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below