Καθώς η μόδα κάνει αργά αλλά σταθερά βήματα προς την αναγνώριση ενός βιώσιμου ήθους ως πρωταρχικής σημασίας για την ύπαρξη της ίδιας της βιομηχανίας, σχεδιαστές υιοθετούν την φιλοσοφία της «αργής», βιώσιμης μόδας. Ο ιταλικός οίκος Salvatore Ferragamo πρωτοστατεί στο εγχείρημα αυτό, δημιουργώντας μια eco – friendly συλλογή, με όνομα “Salvatore Ferragamo Icon – Up”, η οποία και κυκλοφόρησε σήμερα στο Farfetch.com.

(Image credit: Courtesy of Salvatore Ferragamo)

Η συλλογή καθιστά σαφές ότι ένας οίκος με τέτοια ιστορία και κληρονομιά δεν χρειάζεται να απομακρυνθεί από τις ρίζες του, προκειμένου να «αγκαλιάσει» την κυκλικότητα.

Εμπριμέ μπαλαρίνες Varina από ανακυκλώσιμα υλικά. (Image credit: Courtesy of Salvatore Ferragamo)

Η κάψουλα των 300 κομματιών περιλαμβάνει μοναδικά παπούτσια και ζώνες που αξιοποιούν τo επαναχρησιμοποιούμενο απόθεμα του ίδιου του οίκου – συμπεριλαμβανομένων των παπουτσιών, αξεσουάρ και διασωθέντων μεταξωτών υφασμάτων με το χαρακτηριστικό σήμα. Κάθε σχέδιο έχει επανασχεδιαστεί από μια ομάδα δημιουργών και ντόπιων Ιταλών τεχνιτών, προωθώντας την καινοτομία και την χειροτεχνία, δίνοντας παράλληλα μια δεύτερη ζωή σε ιδιαίτερα κομμάτια από το απόθεμα του εμβληματικού οίκου που διαφορετικά θα μπορούσαν να μείνουν αχρησιμοποίητα.

Αξεσουάρ και εμπριμέ μεταξωτά υφάσματα επαναπροσδιορίζονται από την δημιουργική ομάδα του Salvatore Ferragamo και τους τεχνίτες της Manovia για την συλλογή Icon – up.  (Image credit: Courtesy of Salvatore Ferragamo)

Υιοθετώντας ένα πλήρως βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον μοντέλο, οι συσκευασίες της συλλογής Icon – Up, από τα κουτιά έως τα dust bags – είναι κατασκευασμένες από ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτοπολτό και δερμάτινα υπολείμματα. Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη για αγορά στο Farfetch.com έως τις αρχές του επόμενου έτους.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below