Τα βιντεάκια 30 δευτερολέπτων του Τik Tok είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας, με την επιρροή της πλατφόρμας παγκοσμίως να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, αντλώντας έμπνευση από μεγάλο εύρος θεμάτων συμπεριλαμβανομένης και της μόδας. Αν είστε λάτρης της μόδας και regular user της πλατφόρμας αυτής, σίγουρα έχετε πέσει πάνω στην Mandy Lee και την απεριόριστη όρεξή της για fashion conversations. Αν όχι, μην ανησυχείτε, είμαστε εδώ για να σας διαφωτίσουμε και να εμπλουτίσουμε την καθημερινότητά σας με δημιουργικότητα, έμπνευση, μόδα. Ακόμη, η προσέγγιση της 30χρονης creator δεν περιορίζεται μόνο στις τάσεις, τις επιδείξεις και τα προϊόντα αλλά βασίζεται στη βιωσιμότητα και υπερασπίζεται τη δύναμη και τη σημασία του ατομικού στυλ και της προσωπικής, ελεύθερης έκφρασης.

Πέρυσι, η Mandy Lee, της οποίας η καθημερινή εργασία αποτελεί κράμα αρμοδιοτήτων αναλύτριας τάσεων, ερευνητριας, συμβούλου και συγγραφέα, προέβλεψε την αναβίωση ορισμένων τάσεων (συμπεριλαμβανομένου και του “indie sleaze”) τα οποία στην πορεία έγιναν viral και τράβηξαν την προσοχή ολόκληρης της βιομηχανίας.

@oldloserinbrooklyn Are clowns fashions next muse? #clowncore #clowns #fashiontrends2022 #fashiontoktok #highfashion ♬ Violin – Cookiee Kawaii

Και φυσικά, δεδομένης της ικανότητας της Mandy να προβλέπει τις τάσεις που θα πρωταγωνιστήσουν, πολλοί ήταν εκείνοι που την ρώτησαν ποιες είναι οι προβλέψεις της για τις μεγαλύτερες τάσεις του 2022. Και η απάντηση της, μας εκπλήσσει ευχάριστα.

«Αρχικά, το “clowncore” στυλ, με πρωταγωνιστές υπερμεγέθη κολάρα, αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημά μου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια- με τις επιδείξεις και τις red carpet εμφανίσεις που προηγήθηκαν, να παρουσιάζουν ήδη από πέρυσι μια σειρά εμφανίσεων με αναφορές στους κλόουν (βλέπε Undercover Fall/Winter 21 και Valentino Haute Couture & Ready to wear, αλλά και την Miu Miu εμφάνιση της Emma Corrin στις Χρυσές Σφαίρες) να μην αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας όσον αφορά την εγκυρότητα του επιχειρήματος της Mandy.

Undercover FW21/imaxtree

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Harry Lambert (@harry_lambert)

Valentino Haute Couture 21/imaxtree

 

«Παράλληλα στοιχηματίζω στον μαξιμαλισμό», συνεχίζει. «Δεν είναι απαραίτητα μία συγκεκριμένη αισθητική αλλά θεωρώ πως θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο της μόδας του 2022, κυρίως λόγω της ανάγκης του κόσμου για υπερβολή και απομάκρυνση από mainstream τάσεις. Το προσωπικό στυλ, αυτό καθ’ αυτό θα βρίσκεται φυσικά στο επίκεντρο των πάντων» καταλήγει.

Από την ημέρα ένταξής της ως creator στην εφαρμογή το 2020, μέχρι σήμερα, η Mandy Lee  έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα δίκτυο απίστευτα ταλαντούχων δημιουργών, τους οποίους πλέον θεωρεί και φίλους της. «Το Tik Tok μου έχει χαρίσει την πιο αφοσιωμένη και πιστή κοινότητα που θα μπορούσα να φανταστώ. Έχω γνωρίσει καταπληκτικούς δημιουργούς με τους οποίους συμφωνώ και σέβομαι απόλυτα και ξέρω πως με σέβονται και εκείνοι. Γενικά το Tik Tok έχει αλλάξει τη ζωή μου εντελώς και είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για αυτό» λέει κλείνοντας η Mandy.

Και καθώς ο υπόλοιπος κόσμος αποκτά όλο και μεγαλύτερη εμμονή με το Tik Tok και τους νεαρούς creators που προωθούνται μέσω αυτού, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε: Μήπως αυτή η τέλεια αισθητική και ο υπερβολικά επιμελημένος κόσμος του Instagram βρίσκεται στα πρόθυρα εξαφάνισης;

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below