Στις 17 & 18 Φεβρουαρίου 2023, το Women On Top διοργανώνει στο Ellinikon Experience Centre ένα μοναδικό διήμερο για την ισότητα και τη συμπερίληψη στην εργασία: δύο πρωτοβουλίες για changemakers που θα μπουν ή/και θα εξελιχθούν στην αγορά εργασίας, κάνοντάς την καλύτερη για όλες και όλους.

WoT Hackathon | Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, 09:00-18:15

Με γνώμονα την ενδυνάμωση των γυναικών και την καλλιέργεια μιας πιο ισότιμης και συμπεριληπτικής κουλτούρας στην εργασία, φέτος η Ετήσια Ημερίδα του Women On Top για την Ισότητα στις Επιχειρήσεις θα έχει χαρακτήρα Hackathon και θα υποδεχτεί πραγματικά D&I challenges που θα θέσουν κορυφαίες εταιρείες-υποστηρικτές. Πάνω σε αυτά, τα άτομα και οι ομάδες που θα συμμετάσχουν, από διαφορετικούς κλάδους και πεδία, θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν μαζί βιώσιμες ιδέες και εργαλεία που θα δώσουν λύση σε πραγματικές προκλήσεις, κάνοντας το χώρο των επιχειρήσεων ένα πιο ισότιμο εργασιακό περιβάλλον. Στο τέλος, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις νικήτριες ομάδες που θα κερδίσουν σχετικά έπαθλα και ίσως έχουν την ευκαιρία να δουν την καινοτόμα λύση τους να γίνεται πράξη.

Για να πάρετε μέρος στο Hackathon, δεν χρειάζεται να έχετε καμία προηγούμενη εμπειρία. Είτε έχετε κάποια συγκεκριμένη ιδέα να υποβάλετε είτε θέλετε να ενταχθείτε σε κάποια από τις ομάδες που θα εργαστούν πάνω σε συγκεκριμένα challenges, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή.

Πρόγραμμα ημέρας:

09.00-09.30 | Εγγραφές & καφές

09.30-10.00 | Καλωσόρισμα & ροή ημέρας

10.00-10.30 | Εισαγωγή Hackathon Coach

10.30-11.00 | Παρουσίαση D&I challenges

11.00-11.30 | Διαμόρφωση & γνωριμία ομάδων

11.30-11.45 | Coffee break

11.45-14.00 | Εργασία σε ομάδες

14.00-15.00 | Lunch break

15.00-17.00 | Εργασία σε ομάδες

17.00-18.00 | Παρουσίαση στην κριτική επιτροπή & βράβευση

18.00-18.15 | Κλείσιμο

WoT Career Fair | Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, 9:00-18:00

Στο 1ο WoT Career Fair θα έχετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με εταιρείες και οργανισμούς που επενδύουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη και προώθηση του γυναικείου δυναμικού, να λάβετε καθοδήγηση για την αναζήτηση εργασίας από τις career coaches και τις μέντορες του Women On Top, και να γνωρίσετε την ομάδα του – μαζί με μία δυναμική κοινότητα γυναικών που θέλουν να κάνουν τη δουλειά ένα από τα καλύτερα κομμάτια της ζωής τους.

Είτε αναζητάτε την πρώτη σας δουλειά είτε θέλετε να ανελιχθείτε στον τομέα σας είτε ξαναμπαίνετε μετά από καιρό στην αγορά εργασίας, το WoT Career Fair θα σας προετοιμάσει για όλα τα βήματα της εύρεσης εργασίας και θα σας δώσει την ευκαιρία να ακούσετε στοιχεία, απόψεις και συμβουλές σε θεματικά πάνελ για την ισορροπία επαγγελματικής/ιδιωτικής ζωής, την ισότητα στην αγορά εργασίας και το μισθολογικό χάσμα. Στελέχη Ανθρώπινου Δυναμικού θα είναι εκεί για να απαντήσουν στις πιο δύσκολες ερωτήσεις σας, ενώ θα σας δοθεί η δυνατότητα να προσεγγίσετε τις εταιρείες που σας ενδιαφέρουν και να τις γνωρίσετε από κοντά, στις σύντομες συνεντεύξεις που θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της ημέρας.

Πρόγραμμα ημέρας:

09.00-09.30 | Εγγραφές και καλωσόρισμα

09.30-09.45 | Άνοιγμα εκδήλωσης

09.45-11.45 | Career clinics

– Mock interviews: Κάντε μία σύντομη προσομοίωση συνέντευξης με επαγγελματία του Ανθρώπινου Δυναμικού, εξασκηθείτε στις δύσκολες ερωτήσεις και πήγαινετε με αυτοπεποίθηση σε οποιαδήποτε συνέντευξη. (χρόνος: 15′)

– CV audit: Συμβουλευτείτε τις ειδικούς για το τι πρέπει (και τι δεν πρέπει) να βάλετε στο βιογραφικό σας για να κερδίσετε κάθε recruiter. (χρόνος: 15′)

– Career coaching: Αν δεν είστε σίγουρες για το επόμενο επαγγελματικό βήμα και χρειάζεστε υποστήριξη για να ξεκαθαρίσετε το τοπίο της καριέρας σας, οι coaches του δικτύου θα προσπαθήσουν μέσα σε λίγα λεπτά να σας δώσουν εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τους στόχους σας. (χρόνος: 15′)

– Snap your (professional) headshot: Βγάλτε τη φωτογραφία που θα έχετε στη διάθεσή σας για κάθε επαγγελματική χρήση.

– Talk to a mentor: Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, έμπειρες γυναίκες στελέχη από το χώρο των επιχειρήσεων θα είναι διαθέσιμες να απαντήσουν σε όσα θα θέλατε να μάθετε για το πώς είναι να εργάζεστε στο δικό τους αντικείμενο, και να μοιραστούν μαζί σας τις συμβουλές που έχουν αποκομίσει από τη δική τους πορεία. Μη χάσετε την ευκαιρία να τις γνωρίσετε!

11.45-12.30 | Networking break

12.30-14.45 | Συζητήσεις σε πάνελ
– Συμφιλίωση επαγγελματικής/ιδιωτικής ζωής
– Ισότητα και συμπερίληψη στην εργασία
– Τι συμβαίνει με το χάσμα στις αμοιβές;
– Το HR απαντά

14.45-15.00 | Διάλειμμα για φαγητό και δικτύωση

15.00-18.00 | Συνεντεύξεις με εταιρείες

Τι είναι

To Women on Top Hackathon & Career Fair διοργανώνεται φέτος στο The Ellinikon Experience Centre, το μεγαλύτερο και πιο τεχνολογικά προηγμένο Κέντρο Επισκεπτών αστικής ανάπτυξης στον κόσμο. Μέσα από μία μοναδική, διαδραστική έκθεση, ξεδιπλώνεται το όραμα που βρίσκεται πίσω από το The Ellinikon, τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη. Το The Ellinikon Experience Centre φιλοξενείται σε ένα από τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται στο The Ellinikon Experience Park, και είναι χαρακτηρισμένα ως Νεότερα Μνημεία από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Info
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below