Στο Marie Claire Οκτωβρίου που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Θέμα.

Το συναρπαστικό ταξίδι του στυλ μέσα από τις επιλογές των μεγάλων σχεδιαστών.

Στο συννεφιασµένο και κινηµατογραφικό Παρίσι η φθινοπωρινή µόδα κάνει πρεµιέρα µε πρωταγωνιστές τα πληθωρικά σύνολα των πιο σημαντικών οίκων.

Η νίκη της πρακτικότητας είναι εμφανής παντού. Πώς επηρέασαν τα δύο προηγούμενα χρόνια τον τρόπο με τον οποίο ντυνόμαστε; Η άνεση και η λειτουργικότητα αποδεικνύονται η κινητήρια δύναμη του κώδικα ντυσίματος.

Ενώ τα ρούχα που αποπνέουν δυναμισμό και οι πλούσιες φόρμες, ορίζουν το στυλ της νέας εποχής.

Όμως η άνεση δεν παραγκωνίζει ποτέ την ανάγκη να περιτριγυριζόμαστε από όμορφα πράγματα.

Η νέα πολυτέλεια ορίζεται με εφτά σύνολα που διαλέξαμε ανάμεσα στις πολλές τάσεις του φθινοπώρου.

Όπως κάθε μήνα στο Marie Claire φιλοξενούμε προσωπικότητες που μας εμπνέουν και μας αφυπνίζουν.

Η Eριέττα Κούρκουλου Λάτση, ιδρύτρια και ψυχή των Save a Greek Stray και Α promise to Αnimals, αφοσιώθηκε με πάθος στη διάσωση των ζώων, είπε τις ιστορίες τους και έφερε στο προσκήνιο τα δικαιώματά τους. Τώρα αγωνίζεται να μας αφυπνίσει για να ζούμε και να καταναλώνουμε πιο συνειδητά.

Η πρωτόγνωρα δημοφιλής καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου με τους χιλιάδες «μαθητές» ανά την Ελλάδα μιλάει για την ανακούφιση που προσφέρει η επιστήμη της σε παγκόσμια και προσωπικά αδιέξοδα.

Γόης, εθνικός ήρωας της Γαλλίας, οξύθυμος, μπον βιβάν. Εφυγε από τη ζωή και όλοι είχαμε μια ταινία του να θυμηθούμε, μια ατάκα να ξεστομίσουμε. Γιατί ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό μάς έμαθε να καπνίζουμε, να πίνουμε και να ερωτευόμαστε.

Το πέρασμα των κοριτσιών στην εφηβεία είναι πιο βίαιο και απότομο από ποτέ. Αυτό όμως δεν είναι δικό τους λάθος. Είναι το αποτέλεσμα ενός πολιτισμού που μαθαίνει τις γυναίκες πώς να είναι σέξι και επιθυμητές, όχι πώς να διοικούν, να καθοδηγούν και να παίρνουν αποφάσεις.

Στον κόσμο της ομορφιάς, δεν είναι πάντα όλα ρόδινα. Αλλά η ομορφιά στηρίζει ψυχολογικά τις γυναίκες που υποφέρουν.

Για τις ασθενείς με καρκίνο η φροντίδα της επιδερμίδας δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη. Τώρα η επιστήμη της ομορφιάς στρέφει το βλέμμα της στις γυναίκες που τη χρειάζονται περισσότερο.

Lipstick addicts, ήρθε ξανά η στιγμή να φορέσετε τα έντονα κραγιόν σας και να κάνετε τα χείλη πρωταγωνιστές της κάθε εμφάνισής σας.

Marie Claire: ό,τι έχει σημασία για τις γυναίκες.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below