Η αντίστροφη μέτρηση για το Marie Claire Power Talk ξεκίνησε. Το digital συνέδριο για την ισότητα θα διεξαχθεί στις 13, 15 και 20 Οκτωβρίου, αναπτύσσοντας έξι θεματικές που αφορούν τα δικαιώματα των γυναικών στην κοινωνία και στον εργασιακό τομέα. Μαζί μας ενώνουν τη φωνή τους Ελληνίδες και διεθνείς προσωπικότητες που με το έργο και τις ιδέες τους αποτελούν διαρκή έμπνευση και δείχνουν το δρόμο για μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών στις αποφάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον του κόσμου.

Σε μια από τις θεματικές του Power Talk η συζήτηση θα κινηθεί γύρω από την καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων στα Μέσα Ενημέρωσης και την ποπ κουλτούρα. Οι ομιλήτριες είναι τρεις: μία Ελληνίδα που διαπρέπει στο εξωτερικό και δύο πρόσωπα που κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο. Η πορεία τους ενισχύει την ανάγκη ύπαρξης διαφορετικών φωνών και προτύπων και λειτουργεί βοηθητικά στην εξάλειψη ρατσιστικών καταλοίπων που πηγάζουν από την εικόνα. Τη συζήτηση συντονίζει η Editor In Chief του Marie Claire, Γαλάτεια Λασκαράκη. Στη συζήτηση συμμετέχει και η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ελιάνα Χρυσικοπούλου.

Δανάη Μπάρκα, ηθοποιός και παρουσιάστρια της πρωϊνής ψυχαγωγικής εκπομπής “Πάμε Δανάη” στο Mega TV.

Γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου του 1992. Είναι κόρη της ηθοποιού Βίκυς Σταυροπούλου και μία από τις νεότερες παρουσίες της ελληνικής τηλεόρασης στα ηνία της ψυχαγωγικής εκπομπής του Mega “Πάμε Δανάη”, με καλή φωνή και υποκριτικό χάρισμα. Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Νίκη (2017), Οι μάγισσες της Σμύρνης (2018), Μαρία Πενταγιώτισσα (2019), Λυσιστράτη (2017), Έπεσε Νέκρα (2016), Αναμείνατε στο ακουστικό σας (2015).

Kατερίνα Παναγοπούλου, παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο Μega TV.

Πριν αναλάβει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο Mega, ήταν η anchorwoman του Σαββατοκύριακου στο Star. Για 10 χρόνια ήταν δημοσιογράφος στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH 96 όπου έκανε εκπομπές, παρουσίαζε δελτία ειδήσεων, κάλυπτε το ρεπορτάζ του υπουργείου Εργασίας, παρουσίαζε εκπομπή με τον Μίμη Ανδρουλάκη, ενώ παράλληλα έγραφε σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μ.Μ.Ε του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ματίνα Στεβή, δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια των “New York Times” στις Βρυξέλλες

Matina Stevis-Gridneff.. Earl Wilson

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε στην Οξφόρδη και επέστρεψε στην Ελλάδα όπου εργάστηκε στη City Press. Σε ηλικία 23 ετών ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας ενώ στη συνέχεια έκανε master στη Δημόσια Διοίκηση στο London School of Economics και για ένα διάστημα εργάστηκε στον “Economist”. Στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση της ανταποκρίτριας της “Wall Street Journal” στην Αφρική και εγκαταστάθηκε στην Κένυα. Σήμερα ζει στις Βρυξέλλες όπου εργάζεται ως ανταποκρίτρια των “New York Times”.

Ελιάνα Χρυσικοπούλου δημοσιογράφος, παρουσιάστρια

H Ελιάνα Χρυσικοπούλου σπούδασε στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Ε.Κ.Π.Α. Και έκανε μεταπτυχιακό στο Fashion Journalism στο Central Saint Martins του Λονδίνου. Έκτοτε συνεργάστηκε με κορυφαία διεθνή έντυπα ως freelancer editor και αρχισυντάκτρια, ενώ τα τελευταία χρόνια ανήκε στο δυναμικό της εκπομπής “Ελένη” του Alpha δίπλα στην Ελένη Μενεγάκη. Φέτος στελεχώνει την ομάδα της νέας εκπομπής του Mega “Πάμε Δανάη”.

Το Power Talk Για μια κοινωνία χωρίς σεξισμό θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου, στις 15:00.

Powered by:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below