Η αντίστροφη μέτρηση για το Marie Claire Power Talk ξεκίνησε. Το digital συνέδριο για την ισότητα θα διεξαχθεί στις 13, 15 και 20 Οκτωβρίου, αναπτύσσοντας έξι θεματικές που αφορούν τα δικαιώματα των γυναικών στην κοινωνία και στον εργασιακό τομέα. Μαζί μας ενώνουν τη φωνή τους Ελληνίδες και διεθνείς προσωπικότητες που με το έργο και τις ιδέες τους αποτελούν διαρκή έμπνευση και δείχνουν το δρόμο για μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών στις αποφάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον του κόσμου.

Την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου το Power Talk φέρνει στο επίκεντρο τον άνισο μισθό και το θέμα της “γυάλινης οροφής”. Παρόλο που οι γυναίκες κατέχουν, έστω και σε μικρότερο ποσοστό, υψηλόβαθμες θέσεις ωστόσο δεν αμείβονται το ίδιο με τους άνδρες που έχουν αντίστοιχους τίτλους. Και παρόλο που φέτος καθιερώθηκε και γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα για την Ισότητα Αμοιβών μεταξύ Γυναικών και Ανδρών, το μισθολογικό χάσμα παραμένει μεγάλο. Τι πρέπει να γίνει στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για να κλείσει το μισθολογικό χάσμα; Τι κρατάει πίσω τις γυναίκες από το να “βγουν μπροστά” κατά την προσφιλή προτροπή της Σέριλ Σάντμπεργκ και να διεκδικήσουν μια θέση στο τραπέζι του διοικητικού συμβουλίου όπως συχνά σχηματικά αναφέρεται;

Τη συζήτηση συντονίζει η συγγραφέας, δημοσιογράφος και συνιδρύτρια Women on top, Στέλλα Κάσδγαλη.

Oι Ομιλήτριες θα είναι οι: Μαρία Συρεγγέλα, Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Αρετή Γεωργιλή, Regional Leader του Lean in Hellas, Αθηνά Καλαντζή,Γενική Διευθύντρια Εμπειρίας Καταναλωτή Νοτιανανατολικής Ευρώπης, Παπαστράτος, Φωτεινή Μπαμπανάρα, επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας Novartis Hellas, Μάρεα Λαουτάρη Life Strategist και ιδρύτρια της εταιρείας 1+1=2 Life & Business Coaching.

Μαρία Συρεγγέλα, Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Αντιπρόεδρος των Γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPPWomen). Απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών για Στελέχη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματική εργασία στην Πολιτική και Στρατηγική της Νέας Δημόσιας Διοίκησης (New Public Management). Έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα με ειδίκευση κυρίως  σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας) από το 2013 έως και τον Μάρτιο του 2015.

Αρετή Γεωργιλή, founder Free Thinking Zone, Regional Leader του Lean in Hellas

Η Αρετή Γεωργιλή είναι πτυχιούχος του τμήματος Αρχαιολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ΜΒΑ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Έχει τριάντα χρόνια εμπειρίας ως σύμβουλος επικοινωνίας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Τον Δεκέμβριο του 2011 ίδρυσε στην Αθήνα το concept βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Hellenic Start Up Association).

Φωτεινή Μπαμπανάρα, επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας Novartis Hellas

Ξεκίνησε την καριέρα της στον κλάδο της Επικοινωνίας το 1995 κατέχοντας ηγετικές θέσεις σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες. Έχει πλούσια εμπειρία στους τομείς Εταιρικής Φήμης & Επικοινωνίας, Διαχείρισης Κρίσεων, Διαλόγου με ΚΟLs, Εταιρικής Υπευθυνότητας & Βιωσιμότητας, Ανάπτυξης σχέσεων με τα ΜΜΕ και Ολοκληρωμένων Επικοινωνιακών Καμπανιών για σημαντικά brands και οργανισμούς, έχοντας αποσπάσει πολλές εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις. Από το 2011 κατείχε θέση General Manager στη H+Κ Strategies. Είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας και Αρχαιολογίας από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και MSc στο Marketing & την Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αθηνά Καλαντζή, Γενική Διευθύντρια Εμπειρίας Καταναλωτή Νοτιανανατολικής Ευρώπης, Παπαστράτος

Η Αθηνά Καλαντζή είναι ψυχολόγος με πολυετή εμπειρία στη μελέτη συμπεριφοράς καταναλωτή. Έχει διατελέσει σύμβουλος μεγάλων εταιριών στο χτίσιμο και την ανάπτυξη επώνυμων μαρκών, στη στρατηγική marketing και επικοινωνίας.

Τα τελευταία 12 χρόνια εργάζεται στην ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, κατέχοντας ηγετικές θέσεις στην εμπορική οργάνωση της εταιρίας. Αποτελεί βασικό στέλεχος του μεγάλου μετασχηματισμού της ιστορικής καπνοβιομηχανίας σε εταιρία τεχνολογίας και επιστήμης καθώς και του λανσαρίσματος των καινοτόμων προϊόντων της.

Τον τελευταίο χρόνο κατέχει τη θέση της Γενικής Διευθύντριας Εμπειρίας Καταναλωτή και Marketing IQOS.

Στο κλείσιμο της συζήτησης μαθαίνουμε να διεκδικούμε και να γιορτάζουμε τις επιτυχίες μας

Ομιλήτρια: Μάρεα Λαουτάρη, Life Strategist και ιδρύτρια της εταιρείας 1+1=2 Life & Business Coaching

Η Μαρέα Λαουτάρη είναι Life & Business Coach, πιστοποιημένη από τον Tony Robbins τον Coach των επιτυχημένων προσωπικοτήτων παγκοσμίως και την Cloe Madanes μίας από τις σημαντικότερες ψυχοθεραπεύτριες της εποχής μας.

Εργάστηκε για περισσότερα από 15 χρόνια ως στέλεχος στον τομέα της Εταιρικής Επικοινωνίας σε κορυφαίες εταιρίες και έχει ιδρύσει την εταιρία 1+1=2 Lif e& Business Coaching όπου συνεργάζεται με ιδιώτες αλλά και επιχειρήσεις σε θέματα Προσωπικής Ανάπτυξης, Εξέλιξης και Βελτίωσης Επικοινωνίας και Οικογενειακών Σχέσεων.

Έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 2 χιλιάδες ανθρώπους  να ανακαλύψουν τα εμπόδια που τους σταματούν από την διεκδίκηση των στόχων τους και να αλλάξουν τον τρόπο που συμπεριφέρονται με σκοπό να τους πετύχουν.

Έχοντας πάντα ως πάθος και γνώμονα τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής, θα μας καθοδηγήσει στο πώς να ζούμε τη ζωή με αυτοπεποίθηση, να διεκδικούμε με θάρρος, πάθος και επιμονή, και να γιορτάζουμε τις επιτυχίες μας, αξίες που πρεσβεύει και η Moët & Chandon, το σύμβολο των εορτασμών, της γιορτής και της επιτυχίας.

Η Moët & Chandon στηρίζει το θεσμό του Power Talk όχι μόνο γιατί είναι στο DNA της μάρκας να στηρίζει την αριστεία, την επιτυχία, τις πρωτιές αλλά και γιατί εδώ και αιώνες, από το 1743, είναι η σαμπάνια των νικητών, των μεγάλων στιγμών αλλά και του savoir-faire.

Το Power Talk με θέμα “Για μια θέση στην κορυφή” θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου και θα έχει διάρκεια 40 λεπτά περίπου.

Powered by:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below