Η αντίστροφη μέτρηση για το Marie Claire Power Trip ξεκίνησε. Το συνέδριο του Marie Claire, που έγινε θεσμός και συγκεντρώνει επιδραστικές γυναίκες από τον χώρο της μόδας, της πολιτικής, των τεχνών και των επιχειρήσεων, με στόχο να συνεισφέρει στον δημόσιο διάλογο για την ισότητα και τη γυναικεία ηγεσία, διεξάγεται φέτος στις 13 Οκτωβρίου στο Cape Sounio, Grecotel Exclusive Resort.

Ανάμεσα στις κεντρικές ομιλήτριες θα είναι και η Εύα Καϊλή, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας (STOA),  καταθέντοντας την πολύτιμη εμπειρία της στο πάνελ με θέμα “Ενισχύοντας τη φωνή των γυναικών στην πολιτική: από την υποψηφιότητα ως την εκλογή και τις θέσεις εξουσίας”. 

H Eύα Καϊλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον Ιούλιο του 2014 όταν εκλέχτηκε με το ΠΑΣΟΚ/ΕΛΙΑ, καθώς και Επικεφαλής της Ελληνικής Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Περιφέρειας Α’ Θεσσαλονίκης, σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις (2007 και 2009) και ήταν η νεότερη εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης (2002-2006), ενώ διετέλεσε Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και Ίσων Ευκαιριών του Υπουργείου Εσωτερικών (2013).

Έλαβε το πτυχίο της ως αρχιτέκτων μηχανικός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το 2008, έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ στην Διεθνή Πολιτική Οικονομία στο ίδιο Πανεπιστήμιο και έχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα Βασικών Αρχών Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ το 2012.

‘Εχει εργασθεί ως Δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων, καθώς και ως σύμβουλος διεθνών σχέσεων σε μεγάλους ομίλους και σύμβουλος επικοινωνίας της Πανελλήνιας ´Ενωσης Φαρμακοβιομηχάνων (για τα Ελληνικής Παραγωγής Φάρμακα). Έχει επιδείξει έντονη κοινωνική και πολιτική δράση τόσο στα μαθητικά, όσο και στα κοινωνικά της χρόνια. Είχε επίσης δραστηριοποιηθεί με το κίνημα «Αγάπη 146», έναν διεθνή οργανισμό κατά της παιδικής δουλείας και εκμετάλλευσης, ενώ είναι επίσης μέλος του ιδρύματος «Παναγία Σουμελά».

Στο συνέδριο θα μιλήσει στο πάνελ «Ορατότητα και επιρροή των γυναικών στην πολιτική: από την υποψηφιότητα ως την εκλογή και τις θέσεις εξουσίας». Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below