Το 3ο Marie Claire Power Trip, το συνέδριο που έγινε θεσμός, διεξήχθη για τρίτη χρονιά την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, στο Cape Sounio, Grecotel Exclusive Resort. Συγκέντρωσε σε ένα ολοήμερο event μερικές από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες του φεμινισμού, των γραμμάτων, των επιστημών, των τεχνών, της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των νέων τεχνολογιών. Ομιλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με βαθιά γνώση στον τομέα τους, συζήτησαν για τις καινοτομίες, τα επιτεύγματα των γυναικών, τις νέες ευκαιρίες και τις διεκδικήσεις των γυναικείων κινημάτων στον 21ο αιώνα.

Στη διάρκεια του συνεδρίου τις απόψεις τους πάνω στο ζήτημα της στήριξης των γυναικών σε κοινωνικό και επιχειρηματικό επίπεδο ανέπτυξαν οι Ελπίδα Κόκοτα, Ιδρύτρια της διεθνούς Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης για την ενδυνάμωση γυναικών Μexoxo.com, η Έλενα Κουφάκη, #ΜexoxoWoman μέσα από το Πρόγραμμα «Break Your Ceiling» και Επιχειρηματίας, η Ανδρονίκη Λουλούδη, #ΜexoxoWoman μέσα από το Πρόγραμμα «Κick-Off Business» και Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. «Ηλιοδώρα», και η Ιωάννα Φατούρου, Marketing Manager της Lancôme Greece, υπό τον συντονισμό της δημισιογράφου και διευθύντριας του travel.gr, Ανδρονίκης Κολοβού. Ουσιαστικά, οι τρεις γυναίκες ανέλυσαν το πώς μια γυναίκα μπορεί να στηριχθεί στα πόδια της και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

H οργάνωση Mexoxo και η συνεργιασία με την Lancome

Η Ανδρονίκη Κολοβού παρουσίασε τη Μexoxo, λέγοντας ότι έχει βοηθήσει μέχρι τώρα 6.500 γυναίκες και συνεχίζει.

«Το όνομα της Mexoxo προέρχεται από τη λέξη “me” (εγώ) και “xoxo”, που σημαίνει αγκαλιές και φιλιά στα αμερικάνικα αργκό. Κατέληξα σε αυτό το όνομα, επειδή ήθελα να τονίσω ότι το πρώτο βήμα για την επιτυχία και την ευτυχία είναι να αγαπήσουμε πραγματικά τον εαυτό μας», είπε η Ελπίδα Κόκοτα και συνέχισε: «Οι γυναίκες στην Ελλάδα χρειάζονται ένα άγγιγμα ενδυνάμωσης, που θα ανάψει τη φλόγα μέσα τους».

Η Ιωάννα Φατούρου επισήμανε: «Στη Lancôme πιστεύουμε ότι οι δυνατές γυναίκες δίνουν δύναμη και σε άλλες γυναίκες. Όταν είμαστε όλες μαζί, δεν μας σταματάει τίποτα. Σε συνεργασία με τη Mexoxo τρέχουμε το πρόγραμμα Write Her Future, που προσφέρει πρόσβαση σε εκπαίδευση, καθοδήγηση, ενδυνάμωση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη έκφραση ευτυχίας από μια γυναίκα που παίρνει τη μοίρα της στα χέρια της και κυνηγάει τα όνειρά της. Μέσα από το πρόγραμμα προσπαθούμε να ενδυναμώσουμε όσες περισσότερες γυναίκες μπορούμε προσφέροντάς τους πρόσβαση σε εκπαίδευση, καθοδήγηση, επιχειρηματικότητα. Κάθε γυναίκα αξίζει να είναι ευτυχισμένη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη έκφραση ελευθερίας από το να παίρνει μία γυναίκα τη μοίρα της στα χέρια της. Συνεργαζόμαστε με τη mexoxo και την Ελπίδα προκειμένου να φέρουμε όσες περισσότερες γυναίκες μπορούσε σε επαφή με προγράμματα, όπως αυτά της mexoxo. Πρώτος μας στόχος είναι να εκπαιδεύσουμε λίγο περισσότερες από 1000 να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, να νιώσουν δυνατές, να λάμψουν».

Τα success stories

Με τη σειρά τους η Ελένη Κουφάκη και η Ανδρονίκη Κολοβού μίλησαν για τη δική τους εμπειρία: «Έπειτα από 21 χρόνια στον τραπεζικό χώρο, είπα, τώρα είναι η ευκαιρία να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Ήρθε και η κόρη μου τότε. Πέρυσι το καλοκαίρι απευθύνθηκα στη Μexoxo.com» είπε η Έλενα Κουφάκη, που παρακολουθεί σήμερα το πρόγραμμα ενδυνάμωσης «Break your ceiling». Η Ανδρονίκη Λουλούδη, δημιουργός ενός συνεταιρισμού στη Δράμα, του οποίου το κουσκούς έφτασε μέχρι τις Βρυξέλλες, μίλησε ζωντανά διαδικτυακά και ανέφερε ότι όταν ένιωσε τα ψυχικά της αποθέματα να εξαντλούνται, η Μexoxo.com της έδωσε την ώθηση να συνεχίσει.

Δείτε αναλυτικά την ομιλία παρακάτω: 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below