Η Ελένη Ιακωβάκη δεν έχει σταματημό και συνεχίζει να γράφει ιστορία για τον ελληνικό στίβο, σε ηλικία 17 ετών πρώτα έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ18 στα 400μ. στο Ριέτι και τώρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. εμπ. στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στο Όρεγκον.
Με μια νέα μεγαλειώδη εμφάνιση η Ιακωβάκη «έσπασε» το φράγμα των 56 δευτερολέπτων, με 55.99 σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ Κ20, χρόνος που της χάρισε το χάλκινο μετάλλιο. Παράλληλα, χάρισε στην Ελλάδα το 3ο μετάλλιο στη διοργάνωση στο Γιουτζίν, μετά τα ασημένια από την Έβελιν Μητροπούλου στο μήκος και την Ιουλιάννα Ρούσσου στα 800μ.
H Iακωβάκη, μετά τη νίκη της στα 400μ. πριν από μερικές βδομάδες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ριέτι, επέλεξε να αγωνιστεί στα 400μ. εμπ. στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στο Όρεγκον, βλέποντας πως είχε μεγαλύτερες πιθανότητες για κάτι πολύ σπουδαίο. Έπεσε διάνα, η αθλήτρια του ΟΦΚΑ Οδυσσέα πήγε στις ΗΠΑ με το πανελλήνιο ρεκόρ στα 57.41, από τις 5 Ιουλίου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 στα Τρίκαλα, στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος το κατέβασε στα 57.10 και θα αφήσει το Όρεγκον με χρόνο στα 55.99, με αυτή την επίδοση και το μετάλλιο να είναι το κερασάκι στην τούρτα μιας μαγικής χρονιάς.
Στις δηλώσεις της αναφέρθηκε στη στήριξη που είχε από όλα τα μέλη της εθνικής ομάδας και ιδιαίτερα από τη Δανάη Μπακογιάννη, που με τη σειρά της σημείωσε δύο φορές πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 στα 100μ. εμπ., με 13.61 στον προκριματικό και 13.59 στον ημιτελικό.
«Noμίζω αυτό το μετάλλιο θα είναι καλύτερο από αυτό στο Ριέτι (σ.σ. χρυσό στα 400μ στο ευρωπαϊκό Κ18), όχι βασικά δεν συγκρίνονται και τα δύο τέλεια είναι. Δεν ξέρω τι να πω, είμαι τρίτη στον κόσμο και είμαι Κ18, δεν ξέρω ποια είναι τα όριά μου, μπήκα στον τελικό με τη λογική να είμαι στην εξάδα, μετά το 300άρι είπα μπορώ να πάρω και μετάλλιο.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον προπονητή μου, τον Χρήστο Κατσίκα, τους γονείς μου, όλη την ελληνική αποστολή, όλη την Ελλάδα, τα παιδιά πίστευαν σε μένα, η Δανάη Μπακογιάννη μου έλεγε από την αρχή “θα πάρεις μετάλλιο”, εγώ έλεγα “κάτσε να μπω πρώτα στον τελικό”».
Αναφερόμενη στην επόμενη μέρα, τόνισε: «Του χρόνου τα εμπόδια δεν θα είναι το βασικό μου αγώνισμα, χρειάζομαι καλό 200άρι και 400άρι, τα εμπόδια θέλουν χρόνο, θα συνεχίσω να τα δουλεύω περισσότερο, τώρα έχω και εμπειρία, ιδανικά θέλω να βελτιώσω το 200άρι, έτσι ώστε να βγαίνει καλύτερος χρόνος στο 400άρι και κατά συνέπεια και στα 400μ. εμπ.».
με πληροφορίες από protothema.gr



