Σε ηλικία 41 ετών έφυγε από τη ζωή ο σχεδιαστής και ιδρυτής της μάρκας πολυτελών ρούχων δρόμου Off-White, Virgil Abloh.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο προφίλ του στο Instagram, o σχεδιαστής έδινε για περισσότερα από δύο χρόνια μάχη με τον καρκίνο, παλεύοντας γενναία με μια σπάνια, επιθετική μορφή, το καρδιακό αγγειοσάρκωμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @virgilabloh

Ο όμιλος LVMH ανακοίνωσε τον θάνατο με τον πρόεδρό του, Bernard Arnault, να σημειώνει: «Είμαστε σοκαρισμένοι με αυτά τα τρομερά νέα. Ο Virgil δεν ήταν μόνο ένας σχεδιαστής ιδιοφυΐα, ένας οραματιστής, ήταν επίσης μια όμορφη ψυχή και ένας άνθρωπος με μεγάλη σοφία».

O Virgil Abloh ήταν γνωστός όχι μόνο για τις συνεργασίες του στον χώρο της μόδας, ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της αντρικής σειράς της Louis Vuitton, αλλά και για την κοινωνική και φιλανθρωπική του δράση.

Είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 1 εκ. δολάρια για να βοηθήσει μαύρους σπουδαστές που ήθελαν να ασχοληθούν με τη μόδα, ενώ μαζί με την Naomi Cambell είχε υπογράψει επιστολή που στήριζε τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στη Ghana.

Παράλληλα, εξέφραζε δημόσια τη γνώμη του και τη στήριξή του στο κίνημα Black Lives Matter, με σκοπό να κινητοποιήσει όσο περισσότερο κόσμο μπορούσε. Μάλιστα, είχε σχεδιάσει μία συλλογή την “I support young black business” (υποστηρίζω τις μικρές επιχειρήσεις μαύρων), με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για να στηρίξει τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που θα επέλεγε μαζί με την ομάδα του.

Σε όλη του την καριέρα καθοδηγούνταν από την αφοσίωσή του στην τέχνη του και στην αποστολή του να ανοίγει πόρτες για τους άλλους και να δημιουργεί μονοπάτια για μεγαλύτερη ισότητα στη μόδα, την τέχνη και το σχέδιο. Ήταν ένας οραματιστής με ιδιαίτερη αισθητική που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον χώρο της μόδας και της τέχνης. Συχνά έλεγε, «Ό,τι κάνω είναι για την 17χρονη εκδοχή του εαυτού μου», πιστεύοντας βαθιά στη δύναμη της τέχνης να εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below