Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από το βράδυ της Πέμπτης, 15 Φεβρουαρίου, η είδηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου που επιτρέπει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα.

Πολλά διεθνή Μέσα Ενημέρωσης κάλυψαν εκτενώς και σχεδόν αμέσως το θέμα με τα περισσότερα άρθρα και ρεπορτάζ να κάνουν λόγο για «ιστορική στιγμή» για τη χώρα, τονίζοντας πως η «Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χώρα που αναγνωρίζει την ισότητα στον γάμο».

Ως «μεταρρύθμιση ορόσημο» χαρακτηρίζει την ψήφιση του νομοσχεδίου η βρετανική εφημερίδα Guardian, η οποία στο ρεπορτάζ της σημειώνει πως η επίδειξη κοινοβουλευτικής συναίνεσης ήταν «σπάνια».

«Σε μια σπάνια επίδειξη κοινοβουλευτικής συναίνεσης, 176 βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου την Πέμπτη. Η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χώρα που νομιμοποίησε τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών», αναφέρει για την ακρίβεια.

Άμεσο και εκτενές ήταν και το αφιέρωμα των New York Times. Η εφημερίδα σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η 16η χώρα που νομιμοποιεί τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών, αλλά η πρώτη ορθόδοξη χώρα που περνά τέτοιο νομοσχέδιο. Διαβάστε εδώ τι ακριβώς έγραψε για αυτή την εξέλιξη στη χώρα μας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BBC News (@bbcnews)

To BBC, το οποίο είχε κάνει εκτενές αφιέρωμα και πριν από την ψήφιση του νόμου, μιλώντας με τις Χριστίνα Λεϊμονή και Βικτωρία Καλφάκη, για τη ζωή τους ως ομόφυλο, παντρεμένο ζευγάρι στην Ελλάδα, σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας έγραψε: «Η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα με χριστιανική ορθόδοξη πλειοψηφία που νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Τα ζευγάρια του ιδίου φύλου θα μπορούν πλέον να υιοθετούν νόμιμα παιδιά μετά την ψηφοφορία της Πέμπτης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο νέος νόμος θα καταργήσει μια σοβαρή ανισότητα».

Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από εκείνους που διαφωνούν, καθώς η «νομοθεσία έχει διχάσει τη χώρα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CNN (@cnn)

Το CNN συνομίλησε με τον Andrea Gilbert, ιδρυτικό μέλος του Athens Pride, ο οποίος είπε: «Ξεκινήσαμε ως μια αόρατη, περιθωριοποιημένη κοινότητα. Συνεχίσαμε να ψηφίζουμε. Πληρώναμε τους φόρους μας. Κάναμε καμπάνιες. Η νομοθεσία παρέχει μια νομική βάση για περαιτέρω ανάπτυξη. Είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα νεαρά ζευγάρια».

«Νίκη ορόσημο» χαρακτήρισε το Reuters τον συγκεκριμένο νόμο στην Ελλάδα σε δημοσίευμά του.

Και το Bloomberg εστίασε στο γεγονός πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα με πλειοψηφία ορθοδόξων που ψηφίζει τον νόμο υπέρ της ισότητας στον γάμο, τονίζοντας ότι η ψηφοφορία έλαβε στήριξη από τέσσερα διαφορετικά και αντίθετα πολιτικά κόμματα. Επισημαίνει, επίσης, ποιες αλλαγές θα επιφέρει η αλλαγή στη νομοθεσία στη ζωή των ομόφυλων ζευγαριών, αναφέροντας ως παράδειγμα τον Σταύρο Γαβριλιάδη και τον Δημήτριο Ελευσινιώτη που έχουν χτίσει μια ζωή μαζί, και πλέον μπορούν να παντρευτούν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ABC News (@abcnews)

Τα αμερικάνικα CNBC, NBC και ABC αφιέρωσαν μέρος από την ύλη τους στο γεγονός πως η Ελλάδα, πλέον, επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και σημειώνοντας στους τίτλους πως γίνεται η πρώτη ορθόδοξη χώρα που το κάνει.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below