Ένας άντρας μοιράζεται τον προβληματισμό για τη σχέση του με την Pamela Stephenson Connolly, ψυχοθεραπεύτρια και ειδικό πάνω σε σεξουαλικά προβλήματα και τη Guardian. Ο άντρας είναι 52 ετών και βρίσκεται σε μία σχέση με γυναίκα μικρότερης ηλικίας και όπως γράφει δεν είχε ποτέ πριν παρόμοιο πρόβλημα.

Διαβάστε το γράμμα του:

«Είμαι άνδρας 52 ετών. Η σύντροφός μου είναι 39. Βγαίνουμε εδώ και τέσσερις μήνες. Η σεξουαλική μας ζωή είναι άθλια, διότι δεν την ικανοποιώ ερωτικά. Αρκετές φορές μου είπε πως θα με αφήσει, γι’ αυτόν τον λόγο. Πάντα μου άρεσε το σεξ και ποτέ πριν δεν είχα αντίστοιχο πρόβλημα. Όπως μου έλεγαν οι σύντροφοι που είχα μέχρι τώρα ήταν ευχαριστημένες με τις σεξουαλικές μου επιδόσεις. Όλο αυτό με κάνει να σκέφτομαι πως κάτι δεν κάνω εγώ σωστά. Πως κάτι δεν λειτουργεί καλά με εμένα. Περνάω πολύ καλά με τη νυν σύντροφό μου, αλλά από τη στιγμή που μπαίνω μαζί της στην κρεβατοκάμαρα, το άγχος και η αμφιβολία μου μεγαλώνει. Μόλις φεύγει, νιώθω ανακούφιση και η στύση μου επανέρχεται. Τι μπορεί να συμβαίνει;».

Η ειδικός απαντά τονίζοντας πως η διέγερση επηρεάζεται πολύ από το άγχος γύρω από αυτή.

«Όταν ένας άνθρωπος φοβάται πως δεν θα έχει στύση, τότε είναι σαν να υποβάλλει στον εαυτό του αυτή την κατάσταση. Ωστόσο, με προβληματίζει το γεγονός πως παραμένεις σε μία σχέση που δεν σε στηρίζει και μοιάζει να σε “τιμωρεί” για μια δυσκολία που περνάς. Δεν αξίζεις έναν σύντροφο που δεν μπορεί να κάνει υπομονή και να σου δώσει δύναμη. Αντί να της επιτρέπεις να σε κάνει να νιώθεις ανεπαρκής, δοκίμασε να συζητήσεις μαζί της και να της ζητήσεις αυτό που χρειάζεσαι. Ενημέρωσέ τη πως αυτή τη στιγμή έχεις ανάγκη από ευγένεια και ηρεμία. Το πέος επηρεάζεται άμεσα από τα συναισθήματά σου. Επομένως, οι απειλές δεν βοηθούν και δεν είναι χρήσιμες. Από την άλλη, υπάρχουν αρκετοί επιπλέον λόγοι που μπορεί να οδηγούν σε δυσλειτουργίες στη στύση, όπως φαρμακευτικές αγωγές ή άλλες ιατρικές καταστάσεις. Για παν ενδεχόμενο συμβουλέψου τον γιατρό σου και κάνε ένα τσεκ απ».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below