Η ερώτηση μίας γυναίκας στην sex editor του Bustle.com μπορεί να σας φανεί γνώριμη και οικεία, αφού είτε εσείς είτε κάποια γυναίκα από το περιβάλλον σας ίσως έχετε ζήσει κάτι παρόμοιο.

Αναρωτιέται γιατί, αφού πέρασε πολύ όμορφα στο ραντεβού της, ο άντρας με τον οποίο βγήκε μετά τη συνάντησή τους εξαφανίστηκε. Σας ακούγεται γνωστή ιστορία;

«Πρόσφατα βγήκα ένα δεύτερο ραντεβού με έναν τύπο που γνώρισα σε μια εφαρμογή γνωριμιών, και κοιμηθήκαμε μαζί. Νόμιζα ότι η χημεία μας ήταν πολύ καλή, αφού περάσαμε και οι δύο πολύ καλά (μου το έλεγε και εκείνος διαρκώς). Έπειτα από αυτό, ξαφνικά έγινε πιο απόμακρος στην επικοινωνία μας και αναρωτιέμαι τι συνέβη. Να συνεχίσω να κάνω εγώ το πρώτο βήμα στα μηνύματα ή να το αφήσω να περάσει;».

Διαβάστε την απάντηση της sex editor

«Είναι πολύ απογοητευτικό να κάνεις υπέροχο σεξ με κάποιον, να φεύγεις από το ραντεβού με αυτοπεποίθηση και στη συνέχεια τα πράγματα να ξεθυμαίνουν επειδή το άλλο άτομο άρχισε να φέρεται περίεργα και να μην ανταποκρίνεται.

Όταν έχουμε έλλειψη πληροφοριών, είναι στην ανθρώπινη φύση να προσπαθεί να συμπληρώσει τα κενά. Αυτός ο άντρας είναι ξεκάθαρος και δεν εξηγεί τη θέση του και εσύ μένεις να αναρωτιέσαι: “Ήταν το σεξ κακό τελικά; Ήταν κάτι που είπα; Δεν του αρέσω πια, όπως έλεγε;”.

Θέλω να σε επιβεβαιώσω ότι είναι φυσιολογικό να νιώθεις αυτά τα πράγματα. Προσπάθησε, όμως, να μην είσαι πολύ σκληρή με τον εαυτό σου. Ο καθένας θα ένιωθε το ίδιο.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι και τόσο χρήσιμο να αναλύσουμε τι μπορεί να πήγε στραβά εδώ. Η αλήθεια είναι ότι απλά δεν ξέρεις – επιπλέον, πιθανότατα έχει πολύ λίγη σχέση με εσένα.

Ίσως αυτός ο τύπος να έχει προβλήματα δέσμευσης και να κάνει πάντα πίσω έπειτα από μερικά ραντεβού. Ίσως ήταν απασχολημένος στη δουλειά του και δεν σας το είπε. Ίσως να έχει ένα πρόγραμμα ραντεβού που δεν μπορεί να διαχειριστεί ρεαλιστικά. Ίσως να το έβλεπε εξ αρχής σαν κάτι που αφορά μόνο το σεξ, αλλά δεν το λέει ευθέως. Ίσως τον τρόμαξε η αυτοπεποίθηση και οι ικανότητές σου στην κρεβατοκάμαρα που πανικοβλήθηκε γιατί ήξερε ότι δεν σας αξίζει. Οι εξηγήσεις μπορεί να είναι πολλές.

Δεν τα λέω όλα αυτά για να δικαιολογήσω την απαράδεκτη συμπεριφορά του, αλλά για να σου υπενθυμίσω ότι οι άνθρωποι έχουν πολλά που τους απασχολούν και δύσκολα μπορεί κάποιος να τα καταλάβει από ένα ή δυο ραντεβού ή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: 1) Διασκεδάσατε και ήσασταν ενθουσιασμένοι. 2) Είτε εσκεμμένα είτε όχι, δεν φέρεται όπως θα ήθελες. Και τα δύο αλήθεια, αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις το τι κάνει εκείνος. Αυτό που μπορείς να ελέγξεις είναι το πώς θα αποφασίσεις να συνεχίσεις από εδώ και πέρα.

Όλο αυτό είναι κάτι με το οποίο θα μπορούσες να ζήσεις; Δηλαδή, αν ξαναβγείτε σου αρκεί το καλό σεξ, χωρίς κάτι περισσότερο; Θα μπορείς να βγαίνεις και με άλλους ανθρώπους; Είναι αυτό κάτι που θέλεις; Αν, ναι, δοκίμασε να στείλεις πρώτη μήνυμα για μια ακόμη συνάντηση. Αν δεν απαντήσει ή αρχίσει τις υπεκφυγές, πήρες την απάντησή σου.

Αλλά, αν νιώθεις άγχος και σκέφτεσαι υπερβολικά κάθε μήνυμά του (ή την έλλειψή του), μάλλον ήρθε η ώρα να τον ακυρώσεις. Αξίζει κάποιος με τον οποίο βγήκες ελάχιστα ραντεβού την ηρεμία σου;

Ό,τι κι αν συμβαίνει με αυτόν τον τύπο, δεν είναι δικό σου θέμα. Θα είσαι πιο ευτυχισμένη με ανθρώπους που μιλούν ξεκάθαρα για τις προθέσεις τους, είτε πρόκειται για ένα περιστασιακό ραντεβού είτε για τον έρωτα της ζωής σου. Επίσης, το καλό σεξ και η χημεία είναι πραγματικά κάτι που μπορείς να βρεις ξανά, ιδανικά με κάποιον που δεν σε κάνει να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below