«Δεν είμαι αρκετή για τον/τη σύντροφό μου;»: Αυτό το ερώτημα απασχολεί πολλούς από εμάς, αλλά μια γυναίκα, παντρεμένη και με δύο παιδιά, έχει βάσιμους λόγους να προβληματίζεται, καθώς στο παρελθόν έχει ανακαλύψει πολλές εξωσυζυγικές σχέσεις του άντρα της, ο οποίος τώρα τής ζητάει να κάνουν τρίο στο κρεβάτι. Αυτή είναι η μαρτυρία και οι προβληματισμοί της, όπως τους μοιράστηκε στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» με την ψυχοθεραπεύτρια Pamela Stephenson:

«Στην αρχή της σχέσης μας ο άντρας μου δεν ήταν πιστός. Είχε κρυφές σχέσεις και φλερτ που υποψιαζόμουν. Όποτε όμως τολμούσα να του το αναφέρω, με έλεγε τρελή και με κατηγορούσε ότι σαμποτάρω τη σχέση μας. Μόνο όταν γεννήθηκε το πρώτο μας παιδί, μετά από τέσσερα χρόνια γάμου, ένιωσε μεγάλες τύψεις και παρέμεινε πιστός. Λίγο όμως μετά τη γέννα του δεύτερου παιδιού μας, τρία χρόνια αργότερα, μου είπε ότι είναι πολυγαμικός και ότι έχει ερωτευτεί κάποια στη δουλειά. Υπάρχουν φορές που δεν είναι συναισθηματικά εδώ, τότε σκέφτομαι ότι θέλει κάτι παραπάνω από εμένα. Όταν του είπα ότι ήμουν έτοιμη να χωρίσουμε, ισχυρίστηκε ότι θα έκανε τα πάντα για να μη με χάσει. Αρχίσαμε να βγαίνουμε ξανά αλλά, μετά από δύο εβδομάδες, με ρώτησε αν θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα τρίο στο κρεβάτι. Νιώθω ότι έχω φτάσει σε ένα σημείο όπου θα ήθελα μια σταθερή σχέση, γι’ αυτό τον παντρεύτηκα. Αλλά φαίνεται πως εκείνος δεν αισθάνεται το ίδιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί, αν με αγαπάει, όπως λέει, δεν του είμαι αρκετή».

Τι απάντησε η ψυχοθεραπεύτρια:

«Κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν αδύνατον το να κρατήσουν μια μονογαμική σχέση. Απλά, είναι προγραμματισμένοι έτσι. Για την ακρίβεια, η μονογαμία είναι δύσκολη για τους περισσότερους. Καταλαβαίνω ότι το ζήτημα της εμπιστοσύνης είναι σημαντικό για εσάς, ωστόσο από την αρχή γνωρίζατε ότι ο σύζυγός σας δεν σας ήταν πιστός. Μείνατε μαζί του και κάνατε παιδιά και υπάρχει, ξεκάθαρα, βαθιά αγάπη μεταξύ σας. Αναρωτιέμαι λοιπόν, γιατί φτάσατε τώρα σε ένα σημείο που δεν μπορείτε να ανεχτείτε το μη μονογαμικό τρόπο ζωής του; Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι επιλογές που έχετε είναι να χωρίσετε ή να μείνετε μαζί και να κάνετε ό,τι είναι καλύτερο για εσάς – ακόμα και αν υποφέρετε. Το καλύτερο θα ήταν να σκεφτείτε τι σας κρατά σε αυτή τη σταθερή κατάσταση απογοήτευσης και επιθυμίας. Αν το συνειδητοποιήσετε, θα κάνετε την πιο υγιή επιλογή».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below