Μπορεί να έχεις κουραστεί να διαβάζεις συμβουλές για το πώς θα κάνεις καλύτερο σεξ. Υπάρχουν αμέτρητα άρθρα στο διαδίκτυο γα νέες στάσεις, νέα sex toys και νέα κόπλα για να δοκιμάσεις. Ακόμα και οι φίλες σου μπορεί να έχουν συχνά tips για πράγματα που πρέπει/δεν πρέπει να κάνεις.

Τι θα έλεγες να μην κάνεις απολύτως τίποτα και να πετύχεις έτσι τη βελτίωση της σεξουαλικής σου ζωής; Με αυτό δεν εννοούμε να είσαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι, σαν πτώμα αλλά να αλλάξεις την προσέγγισή σου. Η Sarah Hunter Murray εξηγεί πως σύμφωνα με νέα έρευνα less is more και στο σεξ. Το πόσο θα απολαύσεις την σεξουαλική πράξη εξαρτάται από το πόσο παρόντες είστε εσύ και ο σύντροφός σου τη στιγμή που γίνεται.

Έχουμε συνεχώς την αίσθηση ότι κάτι δεν κάνουμε καλά. Όταν ξεκινάμε τη σεξουαλική μας ζωή, τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε τα καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου. Στη συνέχεια και παραμένοντας στην ενεργό δράση συνειδητοποιούμε ότι δεν είναι και τόσο… μυστήριο! Καμία φορά ξεκινά η αμφισβήτηση του εαυτού μας αλλά και της σχέσης μας. Σκεφτόμαστε την σεξουαλική μας ζωή σαν αποτυχία και ότι κάτι κάνουμε λάθος. Δεν υπάρχει όμως πάντα μια σωστή κίνηση για να κάνεις.

Η Peggy Kleinplatz, από το Πανεπιστήμιο της Ottawa, διεξήγαγε μία έρευνα με 44 ανθρώπους που υποστήριζαν μόνοι τους ότι κάνουν το καλύτερο σεξ και 20 θεραπευτές που  προσπάθησαν να βρουν τι ήταν αυτό που το έκανε καλό. Είχε να κάνει με την ευλυγισία και την ικανότητα των εραστών να κάνουν δύσκολες στάσεις ή με την χρήση πολλών διαφορετικών ερωτικών βοηθημάτων; Το σημαντικότερο ήταν ότι όλοι ζούσαν τη στιγμή.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Πώς μπορούμε να είμαστε περισσότερο παρόντες; Μπορείς να σκεφτείς τις τεχνικές διαλογισμού και να τις μεταφέρεις στο κρεβάτι σου.  Αυτού του είδους το σεξ έχει να κάνει με την σύνδεση με τον παρτενέρ σου. Χρειάζεσαι στάσεις όπου μπορείς να βλέπεις τον παρτενέρ σου στα μάτια, να αισθάνεσαι την ύπαρξή του, να είσαι παρούσα και να συνδεθείς μαζί του σε βαθύτερο επίπεδο. Αν προσπαθείς να επικεντρωθείς σε αυτό που συμβαίνει τότε το βιώνεις πραγματικά και μπορεί να σου φέρει πολύ μεγάλη απόλαυση.

Η ενσυνειδητότητα δεν είναι απαραίτητη όμως μόνο κατά τη διάρκεια  του σεξ. Αν την έχεις και έξω από την κρεβατοκάμαρα είναι σημαντικό για την βελτίωση της σεξουαλικής σου ζωής. Όχι μόνο επειδή γίνεσαι καλύτερη με την πρακτική. Μπορεί να έχει μια αναπάντεχη επίδραση: να αυξήσει την ερωτική σου επιθυμία και να την κρατήσει ζωντανή για μεγάλο διάστημα.

Ο διαλογισμός έχει να κάνει με το να βελτιώνεις το μυαλό σου και να γνωρίζεις τον εαυτό σου. Γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό σου έχεις την δυνατότητα να ζεις στο τώρα και να είσαι ενεργητική σε πράγματα που μέχρι σήμερα δεν ήσουν. Δεν χρειάζεται να τρέξεις να βρεις να βρεις μια ετήσια συνδρομή, ξεκίνα με το να δοκιμάσεις απλές τεχνικές διαλογισμού.

Όπως ξεκλέβεις χρόνο για να δεις μια σειρά ή για να δεις ένα βιβλίο, μπορείς να το κάνεις και απλά να συγκεντρωθείς σε εσένα. Είμαστε καλοί στο να γεμίζουμε το πρόγραμμά μας με υποχρεώσεις αλλά το να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας είναι κάτι που μας αξίζει. Χωρίς να το συνειδητοποιείς, αν το κάνεις, μπορεί να σου φέρει αυτό που ονειρεύεσαι για την σεξουαλική σου ζωή.

Δεν λέμε ότι είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο αλλά μην το αφήσεις αυτό να σε πτοήσει. Όλοι δυσκολεύονται μέχρι να καταφέρουν να ζουν το τώρα. Οι ζωές μας έχουν πολλές απαιτήσεις και περισπασμούς. Παιδιά, δουλειά, γυμναστική, μαγείρεμα, καθάρισμα, συναντήσεις με φίλους, αμέτρητες ενημερώσεις στο κινητό και η λίστα συνεχίζεται. Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις προσπαθώντας να είσαι παρούσα είναι να μην κρίνεις τον εαυτό σου που δυσκολεύεται με αυτό. Όλα είναι θέμα εξάσκησης!

Δεν αρνούμαστε ότι το να δοκιμάζεις διάφορα στο σεξ και να χρησιμοποιείς sex toys, νέες στάσεις και νέα μέρη μπορεί να βοηθήσει να να ζωντανέψεις τα πράγματα. Κάποιες φορές όμως χρειάζεσαι κάτι πιο απλό. Να πάρεις το χρόνο σου για μία επανεκκίνηση και να είσαι παρούσα κατά τη διάρκεια του σεξ γιατί αυτό θα κάνει τη διαφορά.