Μπορεί η καθημερινότητά μας να περιοριζόταν (και για κάποιους να εξακολουθεί να περιορίζεται) στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού, μπορούμε όμως να βγούμε από την comfort zone μας, όταν πρόκειται για ένα ψηφιακό ραντεβού.

Λόγω της τρέχουσας κατάστασης, η εφαρμογή γνωριμιών Hinge (διαθέσιμη σε play store) και η Bumble (διαθέσιμη σε app store), πρόσφατα, κυκλοφόρησε τη νέα της υπηρεσία «Ραντεβού από το σπίτι», όπου οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν όσο βρίσκονται κλεισμένοι στο σπίτι.

Τι σημαίνει αυτό ακριβώς; Λοιπόν, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής μηνυμάτων με άλλο άτομο, η υπηρεσία «Ραντεβού από το σπίτι» θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της συνομιλίας. Αν και τα δύο άτομα επιλέξουν ότι είναι έτοιμα για ένα εικονικό ραντεβού, το Hinge θα ειδοποιήσει και τους δύο χρήστες απευθείας στη συνομιλία.

Το νέο χαρακτηριστικό έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην εξομάλυνση αυτής της κάποιας περίεργης και ευάλωτης μετάβασης από την ανταλλαγή μηνυμάτων στην ψηφιακή συνάντηση για πρώτη φορά.

Αφού αποδεχτείτε το «Ραντεβού από το σπίτι» του Hinge, χρησιμοποιήστε το FaceTime, το Zoom, το Skype ή το Google Hangouts για να ρυθμίσετε αμφότεροι την ώρα. Ίσως αναπάντεχα, το 70% των χρηστών Hinge έχουν δηλώσει ότι είναι ανοιχτοί σε μια εικονική συνάντηση. Αυτό δεν προκαλεί καμία έκπληξη, μετά από την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν όλες οι παμπ, τα μπαρ και τα εστιατορία.

Τούτου λεχθέντος, το ψηφιακό ραντεβού είναι αναμφισβήτητα ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωριστείς με κάποιον για πρώτη φορά. Ο Justin McLeod, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Hinge, λέει στη Marie Claire UK, «Η τεχνολογία μας βοηθά να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ της απομόνωσης που βιώνουμε και της προσωπικής σύνδεσης που λαχταρούμε.

Οι βιντεοκλήσεις και οι τηλεφωνικές κλήσεις είναι προς το παρόν ένας ασφαλής τρόπος για να γνωρίσετε κάποιον που σας ενδιαφέρει και πιστεύω ότι τα ψηφιακά ραντεβού θα είναι μια τάση που θα μείνει μαζί μας πέρα ​​από το τρέχον κλίμα. »

Γι’ αυτό το λόγο, οι ειδικοί των dating app παραθέτουν τι πρέπει να προσέχει και τι όχι ένα άτομο κατά τη διάρκεια ενός ψηφιακού ραντεβού.

Τι να προσέχεις:
1. Ετοιμάσου για το ψηφιακό ραντεβού, όπως θα έκανες στην πραγματική ζωή. Όλη η διαδικασία σε βάζει στη σωστή νοοτροπία ότι θα συναντήσεις από κοντά ένα μελλοντικό σύντροφο.

2. Τοποθέτησε το φορητό υπολογιστή ή το τηλέφωνό σου κάπου με σωστό φωτισμό, όπου το ραντεβού σου μπορεί να δει καθαρά το πρόσωπό σου.

3. Προσπάθησε να έχεις μια ουσιαστική συνομιλία. Αν δεν είσαι σίγουρη για το τι να συζητήσετε, δοκίμασε να ρωτήσει ο ένας τον άλλον τις ερωτήσεις που προτείνει το Hinge, για να σπάσει ο πάγος.

4. Γίνε δημιουργική με το “περιεχόμενο” του ραντεβού σου. Μπορείς να δημιουργήσεις μια κοινόχρηστη λίστα αναπαραγωγής στο Spotify από πριν, για να υπάρχει μουσική υπόκρουση κατά τη διάρκεια του ραντεβού. Υπάρχουν επίσης τόσα πολλά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε παρέα διαδικτυακά, όπως το Heads Up ή το House Party. Ο σκοπός σου πρέπει να είναι να καταλάβει ο υποψήφιος σύντροφός σου, όσον το δυνατόν καλύτερα, την προσωπικότητά σου.

5. Προγραμμάτισε το επόμενο ραντεβού σου. Αν ήταν επιτυχές, να είσαι πρόθυμη να προγραμμίσεις μια άλλη συνάντηση για να να συνομιλήσετε ξανά.

6. Βοήθησε το Hinge να μάθει το άτομο που “βγήκες” ψηφιακό ραντεβού. Συμπλήρωσε την έρευνα “‘We Met’” εντός της εφαρμογής, όπου κάθε άτομο ερωτάται ιδιωτικά αν α) πήγες στο ψηφιακό ραντεβού με το άτομο και β) θα ήθελες να γνωριστείς καλύτερα μαζί του.

Τι να μην κάνεις:
1. Μην στέλνεις συνεχώς μηνύματα μέσω του chat της εφαρμογής. Το να κάνεις ένα εικονικό ραντεβού για πρώτη φορά μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά θα πρέπει να γνωρίσεις ποιος είναι πέρα ​​από το πληκτρολόγιο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προσδιορίσεις τον πραγματικό του χαρακτήρα.

2. Μην είσαι η μόνη με την κάμερά σου απενεργοποιημένη. Αν εσύ και το ραντεβού σου συμφωνήσατε να κάνετε μια ψηφιακή συνάντηση μέσω βίντεο, βεβαιώσου ότι η κάμερά σου είναι ενεργοποιημένη και λειτουργεί. Πρέπει να γνωρίσει ο ένας τον άλλον επί ίσοις όροις.

3. Μην κρύβεις τις σχέσεις σου (κάτι που δεν πρέπει να κάνεις και σε ένα πραγματικό ραντεβού, άλλωστε).

4. Aν δεν αισθάνεσαι κάποια έλξη μετά από το ραντεβού, ενημέρωσέ τον ευγενικά. Είναι μια ειλικρινής, στοχαστική κίνηση που θα εκτιμήσει το άτομο με το οποίο μιλάτε.