Ο οργασμός θεωρείται το Άγιο Δισκοπότηρο της ερωτικής απόλαυσης, το ζενίθ της, και όταν απουσιάζει ή όταν συνοδεύεται από κάποιο άλλο πρόβλημα, οι σεξουαλικές εμπειρίες μας συνδέονται με την απογοήτευση, ίσως ακόμα και με το στρες. Μια σεξοθεραπεύτρια, η Leigh Norén, μας διαβεβαιώνει όμως ότι τα προβλήματά του είναι εξαιρετικά κοινά και είναι συνήθως στο χέρι μας, κυριολεκτικά μιλώντας, να τα αντιμετωπίσουμε.

Τα τρία πιο κοινά προβλήματα του οργασμού

1. Δεν μπορείτε να έρθετε σε οργασμό. Έχετε προσπαθήσει ξανά και ξανά, αλλά δεν φτάνετε ποτέ στην πολυπόθητη κορύφωση, με αποτέλεσμα να γεμίζετε με απογοήτευση – και, ενδεχομένως, να απογοητεύεται και ο παρτενέρ σας, να νιώθει «ανεπαρκής».

Πολλές φορές η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι εκπληκτικά απλή, πάντα όμως εξαρτάται από την πηγή του προβλήματος. Για παράδειγμα, όσο γελοίο κι αν ακούγεται, δοκιμάστε το σεξ φορώντας κάλτσες: βοηθούν στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και διευκολύνουν τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας κατά την πράξη (τι μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι κάλτσες!).

Εναλλακτικά, αναζητήστε τις πιο ερωτογενείς ζώνες του σώματός σας. Μπορεί να είναι, για παράδειγμα, η κλειτορίδα, ο πρωκτός ή οι θηλές του στήθους. Ή ο εγκέφαλος: Δοκιμάστε με το σύντροφό σας να μιλήσει ο ένας στον άλλο «βρώμικα». Μπορείτε, επίσης, να πειραματιστείτε μόνη, μέχρι να βρείτε το δικό σας μαγικό σημείο μέσα από τον αυνανισμό και, προαιρετικά, τα sex toys.

2. Δεν μπορείτε να έρθετε σε οργασμό με το σύντροφό σας. Παρόλο που η αυτοϊκανοποίηση οδηγεί στην κορύφωση, δεν συμβαίνει το ίδιο όταν μοιράζεστε το κρεβάτι σας. Αναζητήστε το είδος της διέγερσης που σας φέρνει σε οργασμό κατά τον αυνανισμό και δοκιμάστε να το εφαρμόσετε στο σεξ: Μήπως χρειάζεστε περισσότερη τριβή από τον παρτενέρ σας ή μήπως πρέπει να τον καθοδηγήσετε σε μια ερωτογενή ζώνη την οποία μπορεί να έχει παραμελήσει;

3. Φτάνετε σε οργασμό πιο γρήγορα από όσο θα ήθελες. Αυτό το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους άντρες, αλλά και τα δύο φύλα. Μπορεί να σημαίνει ότι η ερωτική πράξη χάνει για εσάς νωρίτερα το ενδιαφέρον της από ό,τι για τον παρτενέρ σας. Η λίμπιντο μπορεί να αναζωπυρωθεί ξανά έπειτα από λίγο, αλλά χρειάζεται λίγος χρόνος για συμβεί.

Έπειτα0, σκεφτείτε μήπως στην πραγματικότητα δεν έρχεστε σε οργασμό υπερβολικά νωρίς: Για παράδειγμα, αν χρειάζεστε 10-15 λεπτά δεν είναι «πολύ νωρίς» αλλά απόλυτα φυσιολογικό, σύμφωνα με τη σεξοθεραπεύτρια. Αν όμως φτάνετε σε κορύφωση νωρίτερα, μπορείτε να δοκιμάσετε πριν από την ερωτική πράξη την αυτοϊκανοποίηση, που θα καθυστερήσει τον οργασμό. Προσπθήστε, ακόμα, να παρακολουθήσετε τι προηγείται του οργασμού σας. Έτσι, μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορες κινήσεις που θα βοηθήσουν στο να επιβραδύνετε τη διαδικασία.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below