Οι άνθρωποι μέχρι και σήμερα δεν έχουν αποκτήσει την άνεση να συζητούν ανοιχτά για θέματα σεξουαλικής ηθικής, εάν κάτι τέτοιο όντως υπάρχει. Η θρησκεία, οι απεικονίσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης καθώς και η οικογένεια και η πεδία είναι παράγοντες που επηρεάζουν την άνεση μας και τη στάση μας απέναντι στο σεξ.

Θα μπορούσε το στοιχείο της εξωτερικής μας εμφάνισης να επηρεάζει την προσέγγιση μας σχετικά με το σεξ, το κατά πόσο είμαστε άνετοι να το συζητήσουμε ή να έχουμε σεξουαλικές επαφές, τον τρόπο που το σχολιάζουμε ή και τον τρόπο που το διεκδικούμε;

Υπάρχει μια γενικότερη πεποίθηση ότι οι όμορφοι άνθρωποι ζουν όμορφες ζωές. Έρευνες δείχνουν πως οι συχνά οι “ωραίοι” δέχονται ειδική μεταχείριση. Εξασφαλίζουν καλύτερες θέσεις εργασίας και  υψηλότερους μισθούς, ενώ όλοι είναι πιο φιλικοί απέναντι τους. Ακόμη, πολλές φορές μπορεί με τη γοητεία τους να αποφύγουν και τις συνέπειες των πράξεων τους.

Η ζωή τους είναι πολύ ζηλευτή, όμως, όταν πρόκειται για τον τομέα του έρωτα και του σεξ. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα εμφανίσιμα άτομα έχουν κατά μέσο όρο περισσότερες σεξουαλικές ευκαιρίες και συντρόφους.

Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς πως οι ωραίοι με την έντονη σεξουαλική ζωή, είναι και πιο απελευθερωμένοι, λιγότερο συντηρητικοί και περισσότερο ανεκτικοί σε σχετικά ζητήματα, όπως το σεξ χωρίς δεσμεύσεις αλλά και κοινωνικά ζητήματα όπως οι εκτρώσεις και οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών. Όντως, σε σχετικές έρευνες φάνηκε ότι είναι αρκετά προοδευτικοί, εκτός από το ζήτημα της μοιχείας στο οποίο σχεδόν όλοι απάντησαν ότι δεν είναι αποδεκτό.

Παρόλα αυτά η επιτυχία τους στους τομείς της επαγγελματικής εξέλιξης τους κάνουν να έχουν αυστηρές και παλαιικές απόψεις όταν έρχεται η ώρα για τη φορολογία και την οικονομική τάξη πραγμάτων. Με τον τρόπο αυτό, ξεκινώντας από το πολιτικο-οικονομικό κομμάτι, ενστερνίζονται πιο συντηρητικές φιλοσοφίες οι οποίες φυσικά περιορίζουν και την σεξουαλική ελευθερία.

Αυτό που φάνηκε εν τέλει από έρευνες όμως είναι ότι ωραίοι ή όχι, όλοι έχουν την άποψη που τους συμφέρει. Αν κάποιος έχει πολλές σεξουαλικές και ερωτικές εμπειρίες στο παρελθόν, υιοθετεί μία πιο ανοιχτόμυαλη στάση απέναντι στο φάσμα των σεξουαλικών δυνατοτήτων, ενώ όσοι δεν έχουν πολλές εμπειρίες τείνουν περισσότερο προς τον συντηρητισμό.