Ο καθένας έχει τη δική του θεωρία σχετικά με την κίνηση κλειδί, η οποία μεγιστοποιεί την ευχαρίστηση στο σεξ. Άλλοι ορκίζονται σε συγκεκριμένες στάσεις, ενώ άλλοι θεωρούν άσσο στο μανίκι τους την ενσωμάτωση σεξουαλικών βοηθημάτων/παιχνιδιών στη σεξουαλική πράξη. Τελικά απ’ ό,τι φαίνεται όμως ή μάλλον απ’ ό,τι αποκαλύπτει η επιστήμη, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά…

Πιο συγκεκριμένα, πληθώρα ερευνών έχει δείξει πως η επικοινωνία μεταξύ των σεξουαλικών παρτενέρ είναι το κλειδί για μια απολαυστική σεξουαλική ζωή. Οι σύντροφοι, οι οποίοι έχουν την άνεση να μιλούν για τα θέλω τους στην κρεβατοκάμαρα πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, αποκομίζουν πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση από αυτήν.

Σε πρόσφατη έρευνα, οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για την σεξουαλική επικοινωνία, την ικανοποίηση από την ερωτική τους ζωή και τη λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία που είχαν στη διάρκεια του σεξ. Οι απαντήσεις τους έδειξαν πως ο δισταγμός στην επικοινωνία για το σεξ και το άγχος για αυτή μπορούν να μειώσουν την ικανοποίηση από το σεξ.

Τώρα αν η επικοινωνία αυτή θα είναι clean ή dirty talk, είναι δικό σας θέμα….