To να παραμείνεις δραστήρια όσο μένεις μέσα στο σπίτι μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να προσθέσεις ορισμένες στοχευμένες διατάσεις μέσα στην ημέρα σου. Για τη Mary Helen Bowers, επαγγελματίας χορεύτρια μπαλέτου, η οποία προπονεί μοντέλα όπως η Lily Aldridge και η Alexa Chung και ιδρύτρια της εταιρείας fitness, Ballet Beautiful, είναι ένα θεμελιώδες μέρος της προπόνησής της και μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιόδους άγχους και πίεσης. “Μου αρέσει να βλέπω το stretching ως γενικότερο τρόπο για να ανακουφίσω την ένταση από το σώμα, το οποίο είναι πραγματικά σημαντικό τώρα”, λέει η Bowers στο CR Fashion Book. «Είτε σκέφτομαι πώς να βελτιώσω την ευελιξία μου από μια χορευτική προοπτική – όπως να βελτιώσω τα ανοίγματά μου ή απλώς για γενική ευελιξία με μια προσέγγιση ανακούφισης από το στρες μέσω της κίνησης στο σώμα.”

Χορευτής ή όχι πάντως, οποιοσδήποτε ξοδεύει χρόνο για λίγη άσκηση στο σπίτι μπορεί να επωφεληθεί από την προθέρμανση των μυών του. “Υπάρχει μεγάλη ρευστότητα στην τέντωμα”, λέει η Bowers. “Η κίνηση δεν είναι στατική, θέλετε να χρησιμοποιήσετε την αναπνοή σας, να πειραματιστείτε, να μετακινήσετε το σώμα σας ώστε να μπορέσετε να εμβαθύνετε στο stretching. Θα διαπιστώσετε ότι ορισμένες θέσεις μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε καλύτερα ή χειρότερα, χαλαρές ή τεντωμένες, ανάλογα με την ημέρα. ”

Το stretching είναι επίσης κατάλληλο για οποιοδήποτε περιβάλλον στο σπίτι. Δεν απαιτεί επιπλέον εξοπλισμό και ακόμα και αν δεν έχεις χαλάκι, μπορεί να είναι αρκετή μια πετσέτα. Το κύριο συστατικό, σύμφωνα με την Bowers, είναι χρησιμοποιείς την αντίσταση του σώματός σου.

Δες παρακάτω μιας σειρά από κινήσεις stretching για το σπίτι για να διατηρήσεις το σώμα σου ‘ανοιχτό’ και ευέλικτο.

Με τα πόδια τεντωμένα μπροστά, φτάσε τα δάχτυλα των ποδιών σου επιμηκύνοντας τη σπονδυλική στήλη σου.

Η Mary Helen λέει: «Όταν κάθεστε όλη τη μέρα, τα ισχία, το πίσω μέρος των ποδιών και η πλάτη σφίγγονται υπερβολικά, γι ‘αυτό το τέντωμα κάνει πολύ καλό σε αυτό.

Με ένα γόνατο λυγισμένο προς τα μέσα, τέντωσε το άλλο πόδι προς τα πλάγια με τους γοφούς ανοιχτούς και σήκωσε το αντίθετο χέρι όλο και περισσότερο, φτάνοντας προς τα δάχτυλα των ποδιών σου. Επανέλαβε από την άλλη πλευρά.

Η Mary Helen λέει: “Αυτό δίνει ένα ωραίο τέντωμα μέσα από τον εσωτερικό μηρό σας, που είναι ένας πολύ σημαντικός μυς στο μπαλέτο ενώ παράλληλα ανακουφίζει από την ένταση στο σημείο της μέσης”.

Από μια καθιστή θέση, φέρε τον έναν αστράγαλο στο αντίθετο γόνατο σπρώχνοντας προς τα εμπρός με τον έναν αγκώνα και τεντώνοντας το άλλο χέρι προς τα επάνω. Επανέλαβε από την άλλη πλευρά.

Η Mary Helen λέει: “Αυτό δουλεύει το πίσω μέρος των ισχίων και είναι μια επίσης πολύ αποτελεσματική κίνηση”.

 

Από μια καθιστή θέση, επέκτεινε το ένα χέρι, αγγίζοντας με τον αγκώνα το αντίθετο γόνατο, ενώ παράλληλα επέκτεινε και το άλλο χέρι προς τα επάνω και προς τα πίσω για να ανοίξεις το στήθος. Επανέλαβε από την άλλη πλευρά.

Η Mary Helen λέει: “Οτιδήποτε μπορεί να σε βοηθήσει να ανοίξεις το στήθος και τους ώμους σου, θα είναι μια απίστευτη φυσική απελευθέρωση του στρες, εκεί που κρατάμε την ένταση, εκεί που αισθανόμαστε σφίξιμο, οπότε όταν τεντώνουμε αυτό το σημείο, η ανακούφιση είναι τεράστια”.

Χρησιμοποιώντας έναν τοίχο για ισορροπία, με το ένα πόδι να πατάει και να δείχνει προς τα έξω, πιάσε το γόνατο του άλλου ποδιού και κράτησέ το. Επανέλαβε από την άλλη πλευρά.

Η Mary Helen λέει: «Πάντα πρέπει να χρησιμοποιείς την αναπνοή σου όταν τεντώνεσαι για να ανακουφίζεις την ένταση ενώ η αναπνοή μπορεί να σε βοηθήσει να εμβαθύνεις και τα τεντώματά σου».

Καθώς στέκεσαι όρθια, λύγιεσε το ένα γόνατο προς τα πίσω. Χρησιμοποίσε ένα τοίχο ή καρέκλα για ισορροπία. Εστίασε στο να διατηρήσεις την πλάτη ίσια και το στήθος ανοιχτό, μπροστά. Επανέλαβε με το άλλο πόδι.

Η Mary Helen λέει: “Τα δύο σημεία που αισθάνομαι πιο σφιγμένα όταν κάθομαι στο γραφείο μου είναι οι γοφοί και έπειτα ο λαιμός, η πλάτη, οι ώμοι και το πάνω μέρος του σώματος. Ένα στατικό τέντωμα που ανοίγει τους γοφούς είναι απίστευτα αποτελεσματικό γι ‘αυτό. ”

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below