Τη Νεφελη Φασούλη την συναντήσαμε στις αρχές του Μάρτη στο studio του Γιώργου Καπλανίδη με αφορμή το βίντεο που ετοίμασε το Marie Claire για την Ημέρα της Γυναίκας. “Η πραγματική δύναμη της γυναίκας φαίνεται από το γεγονός ότι εδώ και 150 χρόνια αγωνίζεται έναντι σε κάθε τι κακοποιητικό, έναντι σε κάθε τι που καταπιέζει την προσωπικότητά της και έναντι σε κάθε αδικία σε βάρος της”, μας είπε, με την ευχή να βλέπει περισσότερες γυναίκες στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας. Η ίδια είναι άξια εκπρόσωπος του γυναικείου φύλου στη μουσική και μας το επιβεβαιώνει με μια ακόμα προσεγμένη δουλειά.

Ο πρώτος της προσωπικός δίσκος, γραμμένος εξ ολοκλήρου από τον Φοίβο Δεληβοριά (μουσική – στίχους – παραγωγή), θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 από τη United We Fly. Ηχογραφήθηκε σχεδόν μια κι έξω στο στούντιο AntArt, από μια αδιαίρετη μουσική παρέα. Λίγο πριν, μας παρουσιάζει το πρώτο τραγούδι με τίτλο “Βόλτα“.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Πρόκειται για ένα κομμάτι διψασμένο για το έξω αφού γράφτηκε το περασμένο καλοκαίρι, ανάμεσα στα lockdown. Είναι τσα-τσα, αθηναϊκό, για δύο που ξεκινάει με το που πέσει ο ήλιος και τελειώνει ακριβώς το ξημέρωμα….

Το 2019 μας συστήθηκε με το πρώτο της signle, σε στίχους και μουσική του Φοίβου Δεληβοριά, με τίτλο “Για ένα καλοκαίρι”. Δεν ήταν όμως αυτή η πρώτη φορά που ανακαλύψαμε την υπέροχη φωνή της. Εδώ και τρεισήμισι χρόνια είναι μόνιμη συνεργάτης στις παραστάσεις του Φοίβου Δεληβοριά. Έχει όμως συνδέσει το όνομά της και με πολλούς ακόμα καλλιτέχνες: Βασίλης Καζούλης, Νίκος Ζιώγαλας, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Νίκος Πλατύρραχος, Μάκης Αμπλιανίτης, Αντώνης Απέργης, Δημήτρης Καλαντζής κ.ά.

Η Νεφέλη Φασούλη μεγάλωσε στο Πραγκράτι before it was cool και άρχισε μαθήματα βιολιού στα έξι της. Με αφορμή την κυκλοφορία του τραγουδιού “Βόλτα”, που αξίζει να μπει στη λίστα με τα αγαπημένα σου, συγκεντρώσαμε τρία ακόμα πράγματα που πρέπει να ξέρεις για εκείνη.

Τραγούδι

“Στην οικογένειά μου είχαμε αρκετούς τραγουδιστάδες. Το τραγούδι ήταν πάντα εκεί, στα νανουρίσματα, στα τραπέζια και τα γλέντια. Σιγά-σιγά συνειδητοποίησα ότι αγαπώ πολύ τη μουσική ως σύνολο. Τραγουδάω γιατί θέλω κι εγώ να είμαι μέρος της”, είχε πει σε συνέντευξή της στο Marie Claire το 2018. Από το 2014 έως και το 2016 παρακολούθησε μαθήματα jazz τραγουδιού, φωνητικού αυτοσχεδιασμού και θεωρητικών στο ωδείο Athenaeum ενώ ολοκλήρωσε και το μετεκπαιδευτικό σεμινάριο διδασκαλίας φωνητικής τεχνικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Σύνθεση

Το 2019 ανακαλύπτει (ξανά) την αγάπη της για τη μουσική σύνθεση και παρουσιάζει το πρώτο της τζαζ κομμάτι με τίτλο “The worst is yet to come”. Στα 16 της είχε γράψει ένα κομμάτι μαζί με τον αδερφό της κερδίζοντας μάλιστα σε διαγωνισμό τραγουδιού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Νεφελη (@nefeli_fasouli)

Νομική

Το 2013 πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 2018. Δεν την έχει εγκαταλείψει σαν πλάνο απλά σε αυτή τη φάση της ζωής της επικεντρώνει την ενέργειά της στην μουσική της ιδιότητα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Νεφελη (@nefeli_fasouli)

Το single “Βόλτα” είναι διαθέσιμο στη σελίδα της United We Fly και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες!

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below