Με αφορμή μια φωτογραφία της υπουργού εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός σκέφτηκε ότι είναι καλή ιδέα να μας θυμίσει τους λεπτούς του τρόπους, την πολιτική του παιδεία, το ταλέντο του για λογοπαίγνια σχολής Σεφερλή και κυρίως την παρανόησή του ότι δικαιούται να αποκαλεί τις γυναίκες όπως του καπνίζει, αρκεί να έχει καλή πρόθεση. Συγκεκριμένα, έγραψε στο twitter “Γιατί ρε Σεξιστές; Εγώ που είμαι εντελώς πολίτικαλι κοκορέτς διαφωνώ με τοιούτους αφορισμούς. Μ’ αρέσει το γκομενάκι. Μουτς, μωρό μου! Μην ακούς κανέναν, γκόου ον, κηπ γκοινγκ εντ ντου δε ράιτ τζομπ”.
Όπως ήταν φυσικό, εξοργίστηκε πολύς κόσμος. Είναι μάλλον μάταιο να προσπαθήσει κανείς να εξηγήσει σε έναν άνθρωπο 64 ετών γιατί δεν μπορεί να αναφέρεται, τουλάχιστον στο δημόσιο λόγο, στις γυναίκες ως γκομενάκια, είτε είναι υπουργοί, είτε κομμώτριες, είτε μοντέλα.
Επίσης επειδή έχουμε 2019, δεν χρειάζονται καν επιχειρήματα για να ξεκαθαρίσουμε ότι τα δημόσια σχόλια που έχουν να κάνουν με την εμφάνιση (και άμα αυτή είναι του γούστου του κάθε Ψαριανού) μιας γυναίκας είναι σεξιστικά και, δυστυχώς για εκείνους που αποκαλούν “μωρό μου” όποια γουστάρουν επειδή δεν έχουν αντιληφθεί πόσο ανάρμοστα αηδιαστικό ακούγεται, δεν περνάνε πια.
Στη συνέχεια, ο Γρηγόρης Ψαριανός ζήτησε κάτι σαν συγνώμη που δεν ήταν ακριβώς, έκανε λόγο για κορεκτίλα (για τον υπόλοιπο κόσμο ο κοινώς εννοούμενος πολιτισμός) που σκοτώνει μεταξύ άλλων και τον παντελώς άσχετο με το θέμα έρωτα, αποκάλεσε την υπουργό “Εφάκι”- που όσο να πεις, είναι μια πρόοδος από το “γκομενάκι” αφού πρέπει σώνει και ντε να την υποτιμήσουμε – και συμπλήρωσε ότι το είπε τρυφερά και κάτι για ωραία κορίτσια. Γιατί το ενδεχόμενο να μην ασχοληθεί καθόλου με την εμφάνισή της δεν υπήρχε ποτέ και ως γνωστόν οι υπουργοί Εργασίας χρειάζονται κυρίως τρυφερότητα.
Μετά βέβαια ανέβασε τσιτάτα περί ηλιθίων, που αν δεν ήταν τελείως συμπτωματικά αποδεικνύουν ότι μάλλον δεν αντιλήφθηκε ποτέ γιατί τόσοι άνθρωποι έκαναν λόγο για χυδαιότητα και σεξισμό. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να καταλάβει, καταλάβαμε όλοι οι υπόλοιποι και αυτό αρκεί, καλά να είναι τα social media και οι λάκκοι που ανοίγουν σε αυτά όσοι δεν έχουν υπόψη τους σε ποιόν αιώνα ζουν, για να πέφτουν μόνοι τους ωραιότατα μέσα.