Μια μέρα πριν τη συνέντευξη 

  • 1. Eρχεται φθινόπωρο και εκεί που θα πας θα σε κοιτάξουν από την κορυφή ως τα νύχια (λένε πως η πρώτη εντύπωση σχηματίζεται μέσα σε 5 δευτερόλεπτα), οπότε μην ξεχάσεις την ομπρέλα σου.

2. Tα παπούτσια να είναι σωστά για την περίσταση. Ένα καλό τιπ είναι να αποφασίσεις τo ζευγάρι που θα φορέσεις από την προηγούμενη μέρα.

3. Ένα μικρό νεσεσεράκι με μαντηλάκια, καθρεφτάκι, μια σερβιέτα και ένα απολυμαντικό για τα χέρια πάντα πρέπει να υπάρχει στην τσάντα μας, ποτέ δεν ξέρεις!

Μια ώρα πριν τη συνέντευξη

4. Ξεκίνα σωστά τη μέρα σου, πάρε πρωινό, μην φύγεις σαν τον κλέφτη από το σπίτι. Φάει το πρωινό που σου αρέσει και μην το παρακάνεις με τον καφέ.

5. Βάλε λίγη μουσική. Προσπάθησε να φτιάξεις την διάθεση σου και να ανέβεις. Οι εργοδότες ψάχνουν για ανθρώπους που να αποπνέουν πάθος και ενθουσιασμό και βάλε τον εαυτό σου σε ένα ωραίο mood.

6. Προσπάθησε να κάνεις κάτι το οποίο δεν θα έχει σχέση με την συνέντευξη, συγκεντρώσου σε κάτι που σου αρέσει πιο πολύ και σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα.

Λίγα λεπτά πριν τη συνέντευξη

7. Απενεργοποίησε τελείως το τηλέφωνο σου. Το να χτυπήσει το τηλέφωνο σου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης είναι κάπως άβολο, αν πάλι δεν θες να το κλείσεις τελείως, βάλε το αθόρυβο.

8. Πιες λίγο νερό: Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για να είσαι σε εγρήγορση. Με το που φτάσεις στο γραφείο δέξου το ποτήρι με το νερό που θα σου προσφέρουν, δεν θες να στεγνώσει το στόμα σου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

9. Πάρε βαθιές ανάσες, εισπνοή από τη μύτη, εκπνοή από το στόμα. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει ζαλάδες, πονοκέφαλο και απώλεια συγκέντρωσης, πράγματα που σίγουρα δεν θα σε αφήσουν να λάμψεις εκεί που θα πας.

10. Χαμογέλα, η σωστή συμπεριφορά και η όψη ενός θετικού ανθρώπου δίνουν μεγάλη ώθηση στην γενικότερη εικόνα που σχηματίζουν για σένα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below