Η Kate Moss είναι σίγουρα μία από τις πιο φωτογραφημένες γυναίκες στον κόσμο και μετρά πολλές ιστορικές στιγμές μπροστά από το φακό. Στα δοξασμένα χρόνια του παρελθόντος, ειδικά μετά από μια νυχτερινή έξοδο, το supermodel που λάτρευε το έξαλλο πάρτι έμοιαζε συχνά λιγότερο fabulous από τις φωτογραφίσεις της.

Πριν λίγες μέρες όμως όταν γιόρτασε τα 45 της, η Kate έμοιαζε πραγματικά υγιής και ήρεμη. Σταμάτησε το ποτό, άρχισε τη γυμναστική και απαρνήθηκε εντελώς τη ζάχαρη. Το αποτέλεσμα? Πλήρης ανανέωση.

Το νούμερο ένα πράγμα που την βοήθησε ήταν βέβαια η απόφαση της να σταματήσει τη χρήση αλκοόλ, κάτι το οποίο πέτυχε χωρίς να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης. Παλαιότερα, ξεκινούσε τη μέρα της με ένα ποτήρι κρασί, συνέχιζε με βότκα για μεσημεριανό και κάποιος έτσι απέκτησε το ψευδώνυμο “The Tank”, δηλαδή “η δεξαμενή”. Η Moss είναι καθαρή από τον Σεπτέμβριο του 2017 και αυτό φαίνεται στην όψη και την εμφάνιση της.

Τα μηνύματα ότι έπρεπε να αλλάξει ζωή ήταν πολλά. Αρχικά, η Donatella Versace σε μια επίδειξη προς τιμήν του αδερφού της Gianni, επανένωσε όλα τα supermodels που δούλεψαν για τον οίκο, αφήνοντας την Kate Moss απ΄έξω. Η ίδια τότε δέχτηκε ένα μεγάλο χτύπημα στην αυτοπεποίθηση της αλλά ήξερε ότι δεν είχε ούτε το σώμα ούτε την φυσική κατάσταση για να αντεπεξέλθει. Ρόλο έπαιξε φυσικά και η σχέση της με τον νεότερο της Nikolai von Bismarck, ο οποίος την επηρέασε θετικά και την κατεύθυνε σε μία πιο υγιή προσέγγιση της καθημερινότητας της. Τέλος, μεγάλο σοκ για το μοντέλο αποτέλεσε ο ξαφνικός θάνατος της κολλητής της φίλης Annabelle Neilson.

Πλέον της αρέσει να εξασφαλίζει οκτώ ώρες ύπνου. «Φροντίζω τώρα τον εαυτό μου, είμαι καλό κορίτσι», είπε πέρυσι, «Πάω στο κρεβάτι νωρίς, πίνω πολύ νερό, όχι πάρα πολύ καφέ, και προσπαθώ να κόψω τα τσιγάρα». Φυσικά, δεν παραλείπει να ασχοληθεί με την φροντίδα του δέρματος της. Στο παρελθόν πήγαινε για ύπνο με το μακιγιάζ της, ενώ η πρωινή ρουτίνα μετά από μια νύχτα πάρτι ήταν να βυθίζει το πρόσωπό της σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Τώρα, λόγω της ηλικίας της παρατηρεί τις πρώτες ατέλειες και για αυτό προτιμά ειδικές θεραπείες, μασάζ και κρέμες που θα τις κρύψουν. Ακόμη, η Kate μπορεί να βασιστεί στην κόρη της και επίσης μοντέλο Lila η οποία την ενημερώνει για όλες τις νέες τάσεις στον τομέα της περιποίησης και του μακιγιάζ και την βοηθά αρκετά με τις νέες μεθόδους όπως το contouring.

Η Kate ήταν πάντα πετυχημένο μοντέλο αλλά και επιχειρηματίας και μάνατζερ του εαυτού της. Έχει καταλάβει πολύ καλά ότι πρέπει πλέον να εδραιωθεί και εκτός κάμερας. Συνεχίζει να είναι το υψηλότερα αμειβόμενο μοντέλο του Ηνωμένου Βασιλείου, με εισόδημα περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια για το 2017.