Η γλυκύτατη Anne Hathaway δεν είχε ποτέ τη φήμη ότι είναι επιρρεπής σε καταχρήσεις και έξαλλες συμπεριφορές. Παρόλα αυτά αποφάσισε τον προηγούμενο Οκτώβριο ότι το αλκοόλ δεν της έκανε καλό και επέλεξε να αλλάξει το ρόλο που η ουσία αυτή έπαιζε στη ζωή της.

Η ηθοποιός άνοιξε την καρδιά της για το θέμα στην εκπομπή The Ellen DeGeneres Show και δήλωσε ότι η αλλαγή αυτή δεν είναι απαραίτητα μόνιμη. Φυσικά, την επηρέασε στο να αποφασίσει την αποχή αυτή, η ύπαρξη του 2 χρονών γιου της, Jonathan. “Δεν πρόκειται να ξαναπιώ όσο ζω στο ίδιο σπίτι με τον γιο μου”, είπε στην Ellen,”απλά επειδή δεν μου αρέσει ο εαυτό μου όταν είμαι υπό την επήρεια και επειδή πλησιάζει σε μία ηλικία που πραγματικά με χρειάζεται όλη την ώρα”. Περιγράφει ότι ένα πρωινό που συνόδευε το γιο τη στο σχολείο, μετά από μία νύχτα κατανάλωσης αλκοόλ και με δυνατό hungover, αν και δεν οδηγούσε, ένιωσε πολύ άσχημα για την εικόνα της και τη στάση της.

Ακόμη, αναφέρθηκε και σε περιστατικά που το αλκοόλ επηρέασε και τη δουλειά της. Συγκεκριμένα, μίλησε για ένα meeting  που είχε κάποτε με τον σκηνοθέτη Steven Knight, στο οποίο εμφανίστηκε μετά από μία ξέφρενη νύχτα και ένα έντονο μεθύσι με τον συμπρωταγωνιστή της Matthew McConaughey. Παραμιλούσε με το ένα μάτι κλειστό, μας λέει και προσπαθούσε να πείσε τον σκηνοθέτη για κάποιες ιδέες της σχετικά με τον χαρακτήρα της. Στο τέλος, αναγκάστηκε να παραδεχτεί την κατάσταση της και ο Knight της απάντησε “Αλήθεια? Δεν είχα ιδέα!”. Όταν όμως μετά από δύο μέρες εμφανίστηκε όντως νηφάλια, ο σκηνοθέτης παραδέχτηκε ότι η διαφορά ήταν μεγάλη και αντιλήφθηκε ότι ήταν όντως ταλαιπωρημένη την προηγούμενη φορά.