Κανείς δεν μπορεί να πει όχι στο παγωτό. Η δροσερή και γλυκιά του γεύση είναι ιδανική επιλογή για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.

Τι γίνεται, όμως, όταν προσπαθείς να βάλεις ένα πρόγραμμα στη διατροφή σου και θέλεις να αποφεύγεις τα πολλά συντηρητικά, τη ζάχαρη και τα επεξεργασμένα υλικά; Αρνείσαι μια για πάντα το παγωτό; ΌΧΙ! Φτιάχνεις το δικό σου και το απολαμβάνεις όποτε θες.

Δες τη συνταγή που σου προτείνουμε παρακάτω για homemade παγωτό με σοκολάτα και δεν θα θέλεις να δοκιμάσεις κανένα άλλο πια. Το καλύτερο; Σου παρουσιάζουμε σε video βήμα βήμα την εκτέλεση (κι εφόσον τη βρήκαμε στο account του γυμναστηρίου Oaka 37, είναι και υγιεινή).

Τι θα χρειαστείς:

Για την κρούστα σοκολάτας

2 με 4 κουταλιές σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα

1 με 2 κουταλιές έλαιο καρύδας

Για το παγωτό

6 πολύ καλά παγωμένες μπανάνες ή 360γρ. επίσης πολύ παγωμένο γάλα καρύδας

½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Σιρόπι σφενδάμου ή όποιο άλλο γλυκαντικό (π.χ. μέλι) σου αρέσει. Τόσο όσο να γίνει πιο έντονη η γεύση

1 πρέζα αλάτι

Πώς θα το φτιάξεις

Για την κρούστα

Λιώσε τη σοκολάτα μαζί με το έλαιο καρύδας πολύ καλά

Για το παγωτό

Ανακάτεψε καλά τα υλικά σε ένα blender. Κατά διαστήματα σταμάτα για να καθαρίζεις τα τοιχώματα και να ανακατευτούν όσο καλύτερα γίνεται τα υλικά. Πρόσεξε, όμως, να μην το παρακάνεις με το ανακάτεμα, γιατί το μείγμα θέλουμε να είναι πηχτό και όχι πολύ υδαρό.

Μετάφερε σε φόρμες για παγωτό με ξυλάκια, άφησε για λίγο στο ψυγείο να σταθούν και όταν είναι έτοιμα βούτηξέ τα στη λιωμένη κουβερτούρα. Πάγωσέ τα για περίπου μία ώρα και… απόλαυσε!

P.S: Για ακόμη περισσότερη γεύση μπορείς να προσθέσεις λίγο homemade σιρόπι καραμέλας πριν βουτήξεις το παγωτό σου στη σοκολάτα, ενώ μπορείς να προσαρμόσεις την ποσότητα των υλικών στις δικές σου ανάγκες και να φτιάξεις όσα ice cream pops θέλεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη OAKA37 (@oaka37)

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below