Από τη Fitness consultant Ιωάννα Λαουμτζή*

Η επιστροφή στη κανονικότητα γίνεται πλέον με αργά και σταδιακά βήματα και η αισιόδοξη πλευρά είναι ότι η πανδημία μάς άφησε ορισμένες καλές συνήθειες. Τις μέρες της καραντίνας, η ανάγκη να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας αυξήθηκε και οδήγησε πολλούς στις online προπονήσεις μέσα από την άνεση του σπιτιού τους. Παρά τις δυσκολίες του, αυτό το μοντέλο άσκησης βρήκε αρκετούς υποστηρικτές προσφέροντας το πλεονέκτημα της ευελιξίας, ειδικά σε όσους έχουν μια έντονη καθημερινότητα με μεγάλη πίεση χρόνου.

Μπορεί οι χώροι γυμναστικής να είναι πλέον ανοιχτοί, όμως η ανάγκη για ευέλικτες προπονήσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες μιας δύσκολης καθημερινότητας, παρέμεινε. Τη λύση δίνει το νέο μοντέλο άσκησης, hybrid personal training, που δίνει την επιλογή στον καθένα να παρακολουθεί προπονήσεις είτε στο χώρο του γυμναστηρίου είτε στην άνεση του χώρου του online ή ακόμα και με συνδυασμό των δύο προηγούμενων. Ο ασκούμενος επιλέγει ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, όταν, όπως, και όπου ακριβώς επιθυμεί να ασκηθεί.

Απαραίτητη η καθοδήγηση από trainer

Για όσους δε θέλουν ακόμα και μετά τη πανδημία να αποχωριστούν το «προσωπικό» τους γυμναστήριο στο σπίτι, υπάρχουν προτάσεις που θα βελτιώσουν την εμπειρία της άσκησης και θα φέρουν άμεσα αποτελέσματα. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένας έμπειρος trainer που θα εξετάσει τις ανάγκες του ασκούμενου και θα δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες για την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου. Ένα από τα σημαντικότερα tips είναι να διαχωριστεί ο χώρος άσκησης από το υπόλοιπο σπίτι, ακόμα και αν τα τετραγωνικά είναι περιορισμένα.

YouTube Smart Workouts 

Η τεχνολογία μάς παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία για να επιτευχθεί το υβριδικό μοντέλο άσκησης. Τα Youtube Smart Workouts προσφέρουν ευελιξία αφού παρέχουν καθοδήγηση από έμπειρους trainers χωρίς τους περιορισμούς του χώρου και του χρόνου. Ακόμα και για τους πιο σκεπτικούς, που θεωρούν ότι τα online workouts δεν είναι προσωποποιημένα, η απάντηση έρχεται από την πληθώρα των βίντεο που προσφέρονται πλέον και θα καλύψουν τις περισσότερες ανάγκες, δωρεάν ή με ένα πολύ μικρό κόστος.

Το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα για μια αποτελεσματική online προπόνηση είναι να υπάρχει μια βασική γνώση τεχνικής ασκήσεων, ώστε να αποφεύγονται τυχόν τραυματισμοί. Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή του κατάλληλου trainer. Είναι σημαντικό το πρόγραμμα άσκησης να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ασκούμενου και να μπορεί να ακολουθηθεί εύκολα. Ένας καλός trainer παρέχει συνεχή ανατροφοδότηση και δίνει πάντα ξεκάθαρες οδηγίες, εξασφαλίζοντας άμεσα πολύ θετικά αποτελέσματα.

Info
Περισσότερες πληροφορίες για την Ιωάννα Λαουμτζή: www.ioannalaoumtzi.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below