Γράφει η pilates instructor Κατερίνα Σιούκα

Καραντίνα, καναπές, τηλεκπαίδευση. Το τρίπτυχο της καθιστικής ζωής. Επιτέλους όμως ήρθε η επιστροφή στα θρανία. Με τι όρεξη όμως και ποια συγκέντρωση;

Οι πολλές ώρες σε καθιστή θέση ή απλά αραχτοί στον καναπέ μπορει να έχουν επιπτώσεις στην υγεία της σπονδυλικής μας στήλης. Έτσι κάποια μυοσκελετικά θέματα όπως η σκολίωση, η κύφωση εμφανίζονται ή εντείνονται.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε 3 απλές ασκήσεις ενδυνάμωσης που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα για να κρατήσετε υγιή την σπονδυλική σας στήλη. Ή ακόμη και να επαναφέρετε τυχόν ανισορροπίες. Καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν έχετε ήδη κάποια ευπάθεια στη σπονδυλική στήλη.

Άσκηση 1η

Λειτουργεί και σαν ζέσταμα.

Ξαπλωμένοι κρατάμε το ένα πόδι λυγισμένο και το άλλο τεντωμένο. Ανεβοκατεβάζουμε το τεντωμένο πόδι μαζί με τον κορμό ενεργοποιώντας την κοιλιά μας. Επαναλαμβάνουμε για 10 – 12 φορές και αλλάζουμε πλευρά.

Άσκηση 2η

Στηριζόμαστε στον αγκώνα με τα πόδια λυγισμένα. Ανεβάζουμε τη λεκάνη και κάνουμε μια στροφή του κορμού κάτω απ’ τον ώμο μας. Επιστρέφουμε και κατεβαίνουμε. Επαναλαμβάνουμε 10-12 φορές.

Extra tip: Για παραπάνω δυσκολία, η άσκηση μπορεί να γίνει και με τεντωμένα πόδια.

Άσκηση 3η

Σε θέση οκλαδόν ανοίγουμε τα χέρια στο πλάι και κάνουμε πλάγια κάμψη προς το έδαφος διατηρώντας τη λεκάνη σταθερή. Επαναλαμβάνουμε εναλλάξ για 8-10 φορές σε κάθε πλευρά.

 

πηγή: ygeiamou.gr

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below