Εάν βαριέστε τις κλασσικές ασκήσεις, τους κοιλιακούς, τα push-ups και τα squats και θαυμάζατε πάντα τις μπαλαρίνες και τα υπέροχα σώματα τους, μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα ένα full-body workout βασισμένο σε βασικές κινήσεις του μπαλέτου. Φορέστε κάτι άνετο, βάλτε λίγη μουσική και ξεκινήστε.  Μερικές επαναλήψεις των ασκήσεων αυτών τη μέρα θα γυμνάσουν τόσο τα άκρα σας, όσο και τον κορμό σας και θα βοηθήσουν το σώμα σας να έχει καλύτερη ισορροπία και στάση.

  1. Plié 

Πρόκειται για μία από τις πρώτες ασκήσεις που μαθαίνει κανείς όταν αρχίζει την εκπαίδευση του στο χορό και το μπαλέτο. Το Plié είναι μία ομαλή και συνεχής κάμψη των γονάτων προς τα έξω με τον κορμό να είναι σταθερός και όρθιος.

  1. Tendu

Το Tendu είναι η σταδιακή επέκταση του ποδιού μας προς τα εμπρός, πλάγια ή πίσω. Χρειάζεται να γίνει αργά, με ακρίβεια και με τεντωμένα άκρα.

Releve

H άσκηση αυτή είναι απλή αλλά θαυματουργή. Ουσιαστικά σαν σωστές μπαλαρίνες πρέπει να σταθείτε στις μύτες των ποδιών σας, με σταθερό και ίσιο κορμό και να δουλέψετε την δύναμη και την ισορροπία σας.

Leg Extension

Μη σας τρομάζει το γεγονός ότι οι μπαλαρίνες έχουν ανοίγματα που φαίνονται στους απλούς ανθρώπους ακατόρθωτα. Εσείς θα σηκώσετε το πόδι μέχρι εκεί πού αντέχετε, πιέζοντας τον εαυτό σας να πάει λίγο παραπάνω κάθε φορά. Σίγουρα θα αποκτήσετε περισσότερη ευελιξία αλλά και πείσμα!

Arabesque

H Arabesque είναι μία στάση του μπαλέτου, τόσο κλασσική που μάλλον είναι η πρώτη που έρχεται στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε μία μπαλαρίνα. Πρέπει λοιπόν να σταθείτε σε ένα πόδι ενώ το άλλο πόδι είναι ψηλά και τεντωμένο ευθεία, πίσω από το σώμα. Πρόκειται για άλλη μία στατική άσκηση που εξασκεί την ισορροπία και την πειθαρχία σας.

Μπορεί οι ασκήσεις αυτές να μην υπόσχονται ιδρώτα και καύσεις σε τεράστιο βαθμό όπως το γυμναστήριο, αλλά μπορούν να είναι ιδιαίτερα ευχάριστες και να έχουν τρομερά αποτελέσματα στην ευεξία και την διάθεση σας. Πέρα από δύναμη και ενέργεια θα σας δώσουν περισσότερο αυτοέλεγχο και κυρίως θα σας διασκεδάσουν και θα νιώσετε σαν ανερχόμενες μπαλαρίνες.