Θέλετε να χάσετε βάρος χωρίς επιπλέον προσπάθεια; Από ό,τι φαίνεται, το κλειδί είναι να γυμνάζεστε το πρωί και πριν το πρωινό σας γεύμα. Μελέτη έδειξε ότι όσοι καθυστερούν το πρωινό τους θα μπορούσαν να κάψουν δύο φορές περισσότερο λίπος από όσους γυμνάζονται μετά από αυτό.

Η αλλαγή της ρουτίνας γυμναστικής σας θα μπορούσε όμως να έχει και άλλα οφέλη για την υγεία, όπως τη μείωση του κινδύνου για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Οι εμπειρογνώμονες στα πανεπιστήμια του Bath και του Birmingham έβαλαν 30 υπέρβαρους άνδρες σε πρόγραμμα προπόνησης έξι εβδομάδων. Χώρισαν την ομάδα στα δύο, δίνοντας εντολή στους μισούς συμμετέχοντες να τρώνε πρωινό πριν κάνουν ποδήλατο για τρεις φορές την εβδομάδα. Στους υπόλοιπους δόθηκε η εντολή να τρώνε μετά την προπόνηση. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, όλοι οι συμμετέχοντες λάμβαναν παρόμοια γεύματα και γυμνάζονταν το ίδιο εντατικά επιτρέποντας στους επιστήμονες να κάνουν σωστές συγκρίσεις μεταξύ των ομάδων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι καθυστέρησαν το πρωινό είδαν τα καλύτερα αποτελέσματα. Ενώ και οι δύο ομάδες έχασαν το ίδιο βάρος, οι συμμετέχοντες που έτρωγαν μετά από την προπόνηση τους διπλασίασαν την ποσότητα του λίπους που έκαψαν.

Επίσης, αποδείχτηκε ότι ήταν «δραματικά» πιο υγιείς καθώς τα επίπεδα ινσουλίνης τους είχαν μειωθεί.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below