Είναι γεγονός ότι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε μπορεί να χαρακτηριστεί ως παχυσαρκιογόνο τόσο λόγω της αυξημένης πρόσληψης θερμίδων που καταναλώνουμε, όσο και λόγω της μειωμένης σωματικής δραστηριότητας του μέσου όρου των ανθρώπων. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα την εξάπλωση της παχυσαρκίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Λάτρεις του ψωμιού δώστε προσοχή! Μπορείτε να φάτε το αγαπημένο σας τοστάκι και να χάσετε βάρος. Γίνεται. Άλλωστε, το ψωμί είναι βασικό στοιχείο της διατροφής των Ελλήνων και θα ήταν παράλογο να τους ζητήσουμε να το στερηθούν. Εάν έχετε δοκιμάσει στη ζωή σας να ξεκινήσετε δίαιτα, σίγουρα θα ξέρετε ότι η πρώτη συμβουλή είναι πάντα να κόψετε το ψωμί, καθώς όλοι το έχουν συνδυάσει με τα περιττά κιλά. Υπάρχει όμως μεγαλύτερη απόλαυση από μία απλή φρυγανισμένη φέτα ψωμί με λίγο αβοκάντο; Ίσως το καλύτερο σνακ που υπόσχεται νοστιμιά και θα ικανοποιήσει εμάς τους bread – lovers.

Η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος φέρνει το Slim Toast με γλυκομαννάνη, που συμβάλλει στην απώλεια βάρους γιατί περιέχει ίνες από ρίζα γλυκομαννάνης, στο πλαίσιο δίαιτας μειωμένων θερμίδων. Πολύ απλά και φυσικά συστατικά πλούσια σε θερμίδες (πχ λιπαρά) αντικαταστάθηκαν με περισσότερες φυτικές ίνες.  Kάθε φέτα Slim Toast περιέχει 1g φυτικές ίνες που συμβάλλει στην απώλεια βάρους στο πλαίσιο δίαιτας μειωμένων θερμίδων.

Ουσιαστικά, πρέπει απλά να προσέχουμε το ψωμί που επιλέγουμε. Αρχικά, καλό θα ήταν να δίνετε περισσότερη βάση στα συστατικά του προϊόντος. Ξέρατε ότι υπάρχουν ουσίες οι οποίες όχι απλά δεν θα σας δυσκολέψουν αλλά και θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε; Για παράδειγμα, η γλυκομαννάνη που περιέχει το Slim Toast του Καραμολέγκου είναι μία ουσία που δεν γνωρίζουμε οι περισσότεροι, αλλά μπορεί να είναι καταλυτική όταν πρόκειται για ζητήματα συνιστώμενης απώλειας βάρους.

Η γλυκομαννάνη είναι ένα 100% φυτικό συστατικό που αποτελεί πλούσια πηγή διαλυτών φυτικών ινών και προέρχεται από το φυτό μαννάνη Konjac. Εντοπίζεται στην Ιαπωνία, στην Κίνα, αλλά και στην Ινδοκίνα ενώ εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται από τους γηγενείς κατοίκους αυτών των χωρών για τη δημιουργία ζυμαρικών, tofu, μπισκότων, καθώς και άλλων συναφών προϊόντων.

Πρόκειται για μία μοναδική ουσία που προωθεί την απώλεια βάρους και την μείωση της χοληστερόλης, ενώ ταυτόχρονα συμβάλει θετικά και στις περιπτώσεις διαβήτη. Βελτιώνει τη λειτουργία ολόκληρου του πεπτικού συστήματος και σχετίζεται με χαμηλά επίπεδα γλυκόζης.

Η γλυκομαννάνη έχει την ικανότητα να απορροφά ποσότητα νερού σχεδόν 100-200 φορές παραπάνω από το βάρος της. Με αυτόν τον τρόπο, το συστατικό καταλαμβάνει μεγάλο τμήμα στο στομάχι, δίνοντας μια αίσθηση πληρότητας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως εάν την καταναλώνουμε σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη, χωρίς στερήσεις διατροφή, θα δούμε αμέσως αποτελέσματα σε σχέση με το βάρος μας, γιατί θα νιώθουμε πολύ πιο γρήγορα κορεσμό, χωρίς καμία αίσθηση καταπίεσης. Καταναλώνοντας μία φέτα ψωμί με γλυκομμανάνη, αισθάνεστε αμέσως χορτάτη και τρώτε λιγότερο.

Εάν, λοιπόν, αποφασίσετε να δοκιμάσετε αυτό το θαυματουργό συστατικό θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η συνιστώμενη κατανάλωση γλυκομαννάνης είναι ίση με 3 gr σε καθημερινή βάση, σε τρεις δόσεις του 1 gr η καθεμία. Πιο απλά, καταναλώνοντας μία φέτα ψωμί πριν από κάθε γεύμα, σε συνδυασμό με δύο ποτήρια νερό, αισθάνεστε πιο χορτάτοι και τρώτε λιγότερο.

Απολαύστε ελεύθερα!