Όταν πρόκειται να μιλήσουμε για οργάνωση, οι άνθρωποι χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Εκείνοι που αδιαφορούν πλήρως, εκείνοι που την θέλουν αλλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά, κι εκείνοι που είναι απλά εθισμένοι με την τάξη. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, η οργάνωση στη δουλειά, το σπίτι και γενικά στην καθημερινότητα είναι το Α και το Ω για να τα έχεις όλα υπό έλεγχο. Τόσα έχει πει και η Marie Kondo, τυχαίο είναι νομίζεις που έγινε διάσημη για την οργάνωσή της; Για να γίνεις κι εσύ μια μικρή αντιγραφή ή ακόμα καλύτερη, ακολούθησε τα παρακάτω life hacks.

Άδειασε τη τσάντα σου όταν γυρίζεις σπίτι

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Μπορείς να ανακαλύψεις έναν μικρό χαμένο θησαυρό στην τσάντα σου, από το χάος που υπάρχει στο εσωτερικό της. Όταν γυρνάς σπίτι από δουλειά, το τελευταίο πράγμα που σε νοιάζει είναι να την αδειάσεις. Αυτό είναι ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί. Βγάλε το lip balm, το πορτοφόλι, τα κλειδιά του αυτοκινήτου, την ατζέντα, τα ακουστικά και όταν θα χρειαστεί να τα ψάξεις στην διάρκεια της υπόλοιπης μέρας, όλα αυτά θα τα έχεις μπροστά σου. Κα φυσικά, θα ξαναμπούν τακτοποιημένα στην τσάντα για την επόμενη μέρα.

Καθάρισε την κουζίνα, όσο φτιάχνεις καφέ

Χωρίς μια δόση καφέ το πρωί, το μάτι δεν ανοίγει. Αφού έχεις ξυπνήσει, έχεις κάνει το morning routine και φτάνεις στη στιγμή που η καφετιέρα θα ετοιμάσει τον καφέ, φρόντισε στην αναμονή των λίγων λεπτών που θα έχεις στη διάθεση σου, να καθαρίσεις τον πάγκο της κουζίνας ή να πλύνεις αυτό το ένα πιάτο που περιμένει να το καθαρίσεις.

Άφησε το βιβλίο εκεί όπου ανήκει

Τώρα με την καραντίνα, η ανάγκη να διαβάσεις έχει γίνει εντονότερη. Ειδικά, λίγο πριν κοιμηθείς, ανοίγεις τις σελίδες του για να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις, έτοιμη μετά για ένα βαθύ ύπνο. Η διαδικασία που ακολουθεί απλή: Αφήνεις το βιβλίο δίπλα σου και μέχρι να το τελειώσεις, μένει στο κομοδίνο λες και έχει βγάλει ρίζες. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβαίνει και με το laptop. Το point εδώ είναι ότι όταν σταματάς να κάνεις κάτι, είναι σωστό να το βάζεις πίσω στη θέση σου και όχι στο κομοδίνο ή στο κρεβάτι, γιατί έτσι δημιουργείς μια στοίβα από πράγματα που “χαλάνε” την άνεση που χρειάζεσαι.

Να πλένεις τα πιάτα και τα ποτήρια μετά το δείπνο

Ποτέ καμία δεν ευχαριστήθηκε πλύσιμο των πιάτων την επόμενη ημέρα, ειδικά όταν κάτι μπορείς να το κάνεις την ίδια στιγμή, ας είμαστε ειλικρινείς. Μετά το φαγητό, είναι το τελευταίο πράγμα που σε απασχολεί, αλλά είναι καλύτερο να τελειώνεις μια ώρα αρχύτερα, αντί να έρθεις αντιμέτωπη με μια στοίβα πιάτα το επόμενο πρωί και ένας χάος στην κουζίνα που σου προκαλεί άγχος.

Διάλεξε όλα τα outfits της εβδομάδας από την Κυριακή

Για να μην σε βρίσκουν τα περισσότερα πρωινά στημένη μπροστά από την ντουλάπα, ψάχνοντας να συνδυάσεις τα ρούχα που θα φορέσεις και σκέφτοντας για ακόμη μια φορά “ότι δεν έχεις τίποτα”, θα επιλέγεις τα συνολάκια σου από την Κυριακή. Όχι μόνο θα γλιτώσεις περισσότερο χουζούρεμα στο κρεβάτι τα πρωινά, αλλά και ένα στυλιστικό ατόπημα που δεν θα σου προσφέρει και άνεση στη δουλειά.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below