Την Τρίτη ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία Emmy 2020 και παρόλο που θα περιμένουμε μέχρι το Σεπτέμβρη για να δούμε τους νικητές, ήδη έχει σημειωθεί μια μικρή νίκη. Στην κατηγορία για τις μίνι σειρές περιλαμβάνονται ιστορίες που επικεντρώνονται στις γυναίκες. Μπορεί να μην αυτές που οι υποψηφιότητες που μονοπωλούν το ενδιαφέρον μετά την τελετή απονομής των βραβείων αλλά δεν παύει αυτή η εξέλιξη να έχει τη σημασία της αφού δείχνει μια πνοή αλλαγής.

Οι ιστορίες των γυναικών αναγνωρίζονται ως σημαντικές για το ευρύ κοινό και δεν παραγκωνίζονται επειδή είναι το αδύναμο φύλο. Μιλάμε για τις σειρές: Little Fires Everywhere, Mrs. America, Unbelievable, Unorthodox και Watchmen.

Δεν είναι όμως μόνο το γεγονός ότι στις συγκεκριμένες σειρές οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι ανήκουν σε γυναίκες αλλά και οι ιστορίες που περιγράφουν μέσα από αυτούς. Τρεις από τις πέντε μάλιστα είναι βασισμένες σε αληθινές ιστορίες.

Οι γυναίκες που βλέπουμε σε αυτές τις σειρές είναι σε διαφορετική ηλικία, κοινωνικοοικονομική κατάσταση, επαγγελματική εξέλιξη και φυλή. Όλες είναι περίπλοκες προσωπικότητες και μπερδεμένες και πολύπλευρες. Παρουσιάζουν διαφορετικές πτυχές των γυναικών στην Αμερική που αφορούν όμως και τις γυναίκες σε όλο τον πλανήτη: γυναίκες που παλεύουν για την πρόοδο, συντηρητικές, εργαζόμενες, γυναίκες που επιβίωσαν από κακοποίηση, Εβραίες, μαύρες και η λίστα συνετίζεται.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below