Τους χειμερινούς μήνες και ιδίως κατά τη διάρκεια των εορτών, είναι πολύ εύκολο να παραμελήσουμε την κατανάλωση νερού, το οποίο είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Ειδικά στα εορταστικά δείπνα με τις λιχουδιές και το αλκοόλ να μας περιτριγυρίζουν εύκολα παρασυρόμαστε και αφήνουμε στην άκρη τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού. Σε συνδυασμό με το πόσο μας αρέσει να εντυπωσιάζουμε τους καλεσμένους μας στα εορταστικά τραπέζια και τα ρεβεγιόν που διοργανώνουμε εμείς, καταναλώνουμε περισσότερο ποτά, τα οποία δεν προσφέρουν τίποτα το θετικό στον οργανισμό.

Βεβαιωθείτε πως εσείς και οι αγαπημένοι σας θα παραμείνετε σωστά ενυδατωμένοι τις εορταστικές αυτές ημέρες, βάζοντας στο τραπέζι σας ένα ποιοτικό νερό, με το οποίο μπορείτε να φτιάξετε υπέροχες infused water συνταγές, έτσι ώστε να θυμίζουν fancy ποτά.

Τι είναι το infused water: Η λέξη “infuse” μεταφράζεται από τα αγγλικά ως «εμποτίζω». Με τον όρο “infused water” εννοούμε τη διαδικασία που θέλει διάφορα υλικά, όπως κομμάτια φρούτων, βότανα ή μπαχαρικά να «βουτούν» σε νερό για αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα αυτό να αποκτά αντίστοιχη γεύση. Θα μπορούσαμε εύκολα να το εντάξουμε στην κατηγορία των mocktail, καθώς δεν περιέχει καθόλου αλκοόλ, ενώ είναι κατάλληλο και για όποιον αποφεύγει τη ζάχαρη, αφού η γεύση του ενισχύεται μόνο από φυσικά υλικά.

Τι χρειάζεται για να γίνει: Για να είναι επιτυχημένες οι συνταγές σας πρέπει να επιλέξετε ένα νερό με ήπια και καθαρή γεύση, αλλά και τα σωστά υλικά. Προσωπικά, επιλέγω το AQUA Carpatica, το οποίο πέρα από το ότι προέρχεται από πηγές που έχουν κρατηθεί μακριά από την ανθρώπινη δραστηριότητα, δεν αφήνει καμία βαριά η δυσάρεστη επίγευση. Παράλληλα, πληροί όλα τα κριτήρια ποιότητας ενός φυσικού, ποιοτικού νερού. Είναι μικροβιολογικά αγνό και πλούσιο σε φυσικούς ηλεκτρολύτες, ενώ δεν περιέχει μεγάλη ποσότητα νατρίου. Επιπλέον, έχει υψηλό Ph και είναι ιδανικό ακόμα και για βρέφη και μικρά παιδιά, αφού είναι απαλλαγέμενο από νιτρικά.

Τα νιτρικά είναι ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες, που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην παραγωγή λιπασμάτων και στην γεωργία, αλλά είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την κατανάλωσή τους είναι πολλά, με τα μωρά να επηρεάζονται κατά κόρον. Παράλληλα, αναφορές κάνουν λόγο για εμφάνιση καρκίνων και καρκινογενέσεων, ενώ η υψηλή συγκέντρωση νιτρικών στο πόσιμο νερό έχει συνδεθεί με προβλήματα στον μεταβολισμό, το κυκλοφορικό σύστημα και τον θυρεοειδή αδένα. Μάλιστα, γι’ αυτόν τον λόγο 7 χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία και Τσεχία) έχουν εκδώσει Δημόσια Σύσταση για ένα εξειδικευμένο επιτρεπόμενο όριο νιτρικών όταν αυτό αφορά στην κατανάλωση από τα βρέφη, τις εγκυμονούσες και τις θηλάζουσες.

Στις συνταγές που σας παρουσιάζω παρακάτω μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε το φυσικό μεταλλικό νερό AQUA Carpatica είτε το φυσικώς ανθρακούχο AQUA Carpatica, το φυσικώς ανθρακούχο νερό που πηγάζει ακριβώς έτσι όπως το καταναλώνετε από τη γη και έχει δροσερή και ευχάριστη γεύση, ενώ λειτουργεί πολύ καλύτερα από τα σοδόνερα, στη διαδικασία της πέψης. Τα σοδόνερα έχουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε ελεύθερη μορφή, το οποίο δεν είναι συνδεδεμένο με μέταλλα και όταν το πίνουμε απελευθερώνεται βίαια και επιθετικά στο στομάχι, προκαλώντας φούσκωμα και δίνοντάς μας, λανθασμένα, την υπόνοια της πέψης.

Αντίθετα, το φυσικώς ανθρακούχο νερό AQUA Carpatica, είναι πλούσιο σε διττανθρακικά άλατα τα οποία εκλύουν μετά την πόση σιγά σιγά και διαδοχικά το διοξείδιο του άνθρακα. Τα διττανθρακικα άλατα είναι Βασικά (αλκαλικά) σαν στοιχεία και αντισταθμίζουν την οξύτητα του γαστρικού οξέος ,βοηθώντας την ομαλή και φυσική διαδικασία χώνεψης.

Την ώρα που άλλοι ετοιμάζουν μπισκότα, γλυκά και φαγητά, συνταγές που όλοι φτιάχνουμε αυτές τις ημέρες για τα εορταστικά τραπέζια, εσείς μπορείτε να προσφέρετε αυτό το κάτι που θα κάνει τη μεγάλη διαφορά και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Infused water με κανέλα και μήλα

Κόψτε λεπτές φέτες από δύο μήλα και τοποθετήστε της σε μία κανάτα γεμάτη με AQUA Carpatica (6 με 8 κούπες). Βουτήξτε δίπλα στικ κανέλας, δύο ή τρία ή ανάλογα με το πόσο έντονη θέλετε τη γεύση του νερού σας να είναι.

Infused water με πορτοκάλι και ρόδι

Καθαρίστε και κόψτε σε φέτες δύο μικρά πορτοκάλια (θυμηθείτε να αφαιρέστε τυχόν κουκούτσια από τα κομμάτια). Κάντε το ίδιο με ένα ρόδι, καθαρίζοντας καλά τους σπόρους από τη σάρκα και βουτήξτε τα όλα στην κανάτα με το AQUA Carpatica.

Infused water με γκρέιπφρουτ και μέντα

Κόψτε ένα γκρέιπφρουτ και ανακατέψτε τα κομμάτια με φύλλα μέντας. Τοποθετήστε τα σε μία κανάτα και γεμίστε με AQUA Carpatica.

Σημείωση: Φτιάξτε τα περίπου μισή ώρα πριν από το σερβίρισμα, ώστε να παραμείνουν δυνατές οι γεύσεις. Αν το επιθυμείτε σερβιρετέ τα με πάγο.

Κι αν είστε από τους ανθρώπους που δεν επιθυμούν οι γεύσεις τους να «μπερδεύονται», μπορείτε απλώς να σερβίρετε στο εορταστικό τραπέζι το AQUA Carpatica, προσφέροντας έτσι στους αγαπημένους σας την ευκαιρία να καταναλώσουν ένα νερό που στα μόλις 12 χρόνια κυκλοφορίας του στην αγορά έχει λάβει 75 Διεθνή Βραβεία και διακρίσεις, κυρίως για τη γεύση και την ποιότητά του.

#AQUACarpatica #enathavmatisfisis #stayhydrated #hydration #WaterLove #AQUACarpaticaKids

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below