Δεν είμαι μανιακή με το σεξ, απλώς δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι.

«Ξόδεψα το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής μου για να ξεφύγω από το ουρλιαχτό του κενού μέσα στην άδεια μου καρδιά»

«Οι άνδρες εφευρίσκουν Θεούς και δαίμονες μόνο και μόνο για να μπορέσουν να νιώσουν ενοχές, κάτι που εμείς οι γυναίκες καταφέρνουμε μια χαρά και μόνες μας»

«Μερικές φορές ανησυχώ επειδή σκέφτομαι ότι θα ήμουν λιγότερο φεμινίστρια αν είχα μεγαλύτερα βυζιά»

Αυτές είναι μερικές σκέψεις της Fleabag, μιας νέας γυναίκας χωρίς όνομα, αλλά με ένα παρατσούκλι που σημαίνει ψωριάρικο σκυλί, μιας έκφρασης που στην αργκό δηλώνει τον αποτυχημένο και τον παρία.
Η Fleabag είναι ο πιο αξιολάτρευτα αντιπαθητικός χαρακτήρας που πέρασε ποτέ από την τηλεόραση-πρόσφατα απολαύσαμε τη δεύτερη σεζόν του και περιμένουμε εναγωνίως την τρίτη. Ωστόσο, χρόνια πριν φτάσει στη μικρή οθόνη, το Fleabag ήταν μια παράσταση που κατέκτησε κοινό και κριτικούς στο περίφημο Fringe Festival του Εδιμβούργου το 2013. Φυσικά η επιτυχία της άνοιξε το δρόμο για τη θεατρική καρδιά του Λονδίνου και η παράσταση ήταν sold out στο Soho Theatre. Το έργο είναι ένας μονόλογος που υπογράφει και ερμηνεύει η Phoebe Waller-Bridge (Φοίβη Γουόλλερ-Μπριτζ), είναι ξεκαρδιστικός και σπαρακτικός ταυτόχρονα, ενώ δίνει και τροφή για σκέψη: τι σημαίνει να είσαι νέα γυναίκα σήμερα και πως σε πιέζουν και σε στοχοποιούν η κοινωνία, οι άλλες γυναίκες, ο εαυτός σου;

Η Fleabag μοιάζει ενοχλητική, νάρκισσος, «παρτάκιας» αλλά και ο ορισμός του «loser», ενώ στην πραγματικότητα είναι ένας νέος άνθρωπος που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα παρόλο που έχει χάσει τη μητέρα της από καρκίνο και την καλύτερή της φίλη και συνέταιρο σε τραγικό ατύχημα, έχει μια μάλλον ψυχρή σχέση με την αδερφή της και το καφέ το οποίο διαχειρίζεται πάει κατά διαόλου.  Συναισθηματικά ανώριμη –αν όχι ανάπηρη- και σεξουαλικά υπερδραστήρια καίγεται σαν κομήτης μέσα στη νύχτα.

Την παράσταση που σκηνοθετεί η Vicky Jones και φιλμογραφεί ο Jason Hetherington θα δούμε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου με αγγλικούς υπότιτλους σε απευθείας μετάδοση από το Wyndham’s Theatre στο Λονδίνο στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του  National Theatre Live – ntlive.com
Το πρόγραμμα διανύει την ένατη εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών που συνεχίζει τη συνεργασία του με την Βρετανική Πρεσβεία  και το Βρετανικό Συμβούλιο  και διασυνδέει το κοινό της Αθήνας με το θεατρικό κέντρο της Ευρώπης.

Η Phoebe Waller-Bridge θα σας κάνει να κλάψετε και να γελάσετε ενώ ξεστομίζει ένα σωρό αλήθειες και επαναπροσδιορίζει τη γυναικεία ταυτότητα στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below