Δύο γυναίκες μποξέρ, η Idamelys Moreno, αριστερά και η Legnis Cala, κάνουν προπόνηση σε μια προκυμαία στην Αβάνα της Κούβας.
Τέτοιες μαγικές εικόνες αναμένεται να κατακλύσουν την Αθήνα από τις 7 έως τις 16 Ιουνίου.
Το Athens Photo World βασίστηκε σε μια ιδέα του Θανάση Σταυράκη, Διευθυντή Φωτογραφικού τμήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press  και πραγματοποιείται χάρη στη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net με στόχο να φέρει το φωτορεπορτάζ κοντά στο Αθηναϊκό κοινό μέσα από μια σειρά εκθέσεων και δράσεων, με ελεύθερη είσοδο, με πρωταγωνιστές μερικούς από τους καλύτερους σύγχρονους φωτοειδησεογράφους, Έλληνες και ξένους.

25 Ιανουαρίου, 2018 – Ρας αλ Χαντ, Σουλτανάτο του Ομάν: μία οικογένεια πίνει τσάι στην παραλία (Maro Kouri/Polaris)

Στο πλαίσιο του δεκαήμερου Athens Photo World )7-16/6) θα πραγματοποιηθούν επτά εκθέσεις και έξι εκδηλώσεις, όλες επικεντρωμένες στο σύγχρονο φωτορεπορτάζ, καθώς κεντρικό θέμα της εκδήλωσης είναι η «Καθημερινότητα στον Κόσμο».

Μυρτώ Παπαδοπούλου, The New Plastic Road

Ανάμεσα στις εκθέσεις ξεχωρίζουμε το “Eyewitness” / Γιάννης Μπεχράκης όπου συνοψίζονται 30 χρόνια καριέρας του πρόωρα χαμένου κορυφαίου Ελληνα στο Αίθριο του 4ου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος.

 

REUTERS/Yannis Behrakis

Η ανθρωπιστική κρίση των ημερών μας σε μία εικόνα: Ένας πρόσφυγας από τη Συρία φιλά το κοριτσάκι του καθώς βαδίζει, κάτω από καταρρακτώδη βροχή, προς τα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία κοντά στην Ειδομένη στις 10 Σεπτεμβρίου του 2015. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά, αφάθηκαν να μουλιάσουν στη βροχή αφού έβγαλαν τη νύχτα στην ύπαιθρο των Ελληνοβορειομακεδονικών συνόρων στο έλεος μιας καταιγίδας. Με αυτή την εμβληματική λήψη ο Γιάννης Μπεχράκης σφράγισε με τη ματιά του όσα συνέβησαν κατά το πέρασμα των προσφύγων από την Ελλάδα τα τελευταία 6 χρόνια.
Ξεχωρίσαμε ακόμη: στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος, “Η καθημερινότητα στον κόσμο” με  48 φωτογραφίες από αντίστοιχα μέρη του κόσμου, τραβηγμένες μέσα στα τελευταία δύο χρόνια (οι φωτογραφίες της έκθεσης θα κοσμούν τα κάγκελα του Εθνικού Κήπου)

Khalil Hamra – Αύγουστος 2018, Γάζα, Παλαιστίνη

και «Ελλάδα» / Πέτρος Γιαννακούρης, Κώστας Μπαλτάς, Λουκάς Χαψής. Ενώ ανάμεσα στις ομιλίες που έχουν προγραμματιστεί, θα σας προτείναμε να μην χάσετε τη συνάντηση των Κωνσταντίνου Πίττα και , Σπύρου Στάβερη στον Πύργο Βιβλίων στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 12/6, 20:00 – 22:00.

Ajit Solanki – Δεκέμβριος 2018, νύφες στο Σουράτ της Ινδίας

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below