Ο Λάμπρος Βακιάρος δίνει τη δική του εκδοχή για τον διάσημο ουζομεζέ. Αυτές οι γαρίδες σαγανάκι θα σε ενθουσιάσουν! Τη συνταγή την εντοπίσαμε στο olivemagazine.gr.

Υλικά

500γρ. γαρίδες καθαρισμένες
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι ούζο
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
5-6 μεγάλες ντομάτες, ώριμες, τριμμένες
2 πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη
5-6 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια φέτα
ξύσμα από 1 λεμόνι
10 φύλλα δυόσμου
¼ ματσάκι μαϊντανόυ ψιλοκομμένο, χωρίς κοτσάνια
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνεις ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Βάζεις τις 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο, τις γαρίδες, το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Σβήνεις με το ούζο, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αλατοπιπερώνεις. Αφαιρείς προσωρινά τις γαρίδες από το τηγάνι και ρίχνεις το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρεις για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτεις τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες και ανακατεύετε. Μαγειρεύεις τη σάλτσα για 20-25 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να δένει.

Παράλληλα, πολτοποιείς στο μούλτι τις πιπεριές και μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, τις ρίχνεις στο τηγάνι μαζί με την κάππαρη, τις λιαστές τομάτες και τις γαρίδες. Μαγειρεύεις για 2-3 λεπτά, έως ότου οι γαρίδες να είναι έτοιμες και τα αρώματα να ενοποιηθούν.

Διορθώνεις τη γεύση με αλάτι και πιπέρι κι αν χρειαστεί ρυθμίζετε την οξύτητα με λίγο μελί ή ζάχαρη. Τέλος, θρυμματίζεις τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και την προσθέτεις στο τηγάνι μαζί με το ξύσμα λεμονιού και τα μυρωδικά. Σερβίρεις το σαγανάκι σαν μεζέ με ψωμί ή το προσθέτεις πάνω από βρασμένο ρύζι για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.