Μία διαφορετική και πολύ νόστιμη συνταγή για κουραμπιέδες που μοσχοβολούν μανταρίνι και κρύβουν στο εσωτερικό τους μία γλυκιά έκπληξη.

Μερίδες:30 τεμάχια Χρόνος προετοιμασίας:35′ Χρόνος μαγειρέματος:25′ Έτοιμο σε:60′
κουραμπιέδες, Χριστούγεννα
Σιμόνη Καφίρη
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Σιμόνη Καφίρη
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά

Για τη ζύμη

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120γρ. βούτυρο φρέσκο
2 κρόκους αβγών
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
2-3 κουτ. σούπας νερό ή ανθόνερο
αλάτι
Για τη γέμιση

1½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 μανταρίνια (τύπου Χίου)
1½ φλιτζάνι χυμό μανταρινιού
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη γέμιση: πλένετε τα μανταρίνια, τα στύβετε και κρατάτε το χυμό και τις φλούδες. Σε μία κατσαρόλα βράζετε τις φλούδες σε αρκετό νερό για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλάζοντας ενδιάμεσα δύο τρεις φορές το νερό, για να ξεπικρίσουν. Τις σουρώνετε και τις βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τα ασπρισμένα αμύγδαλα και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν πολτός.

Αμυγδαλόπαστα έτοιμη βρίσκετε στα super markets σε συσκευασία των 150γρ. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below