Ο Λάμπρος Βακιάρος, που γνωρίσαμε μέσα από το Master Chef, ετοιμάζει ένα πληθωρικό cheesecake με φράουλες και βάση κανταΐφι και το σερβίρει με ανάλαφρο κουλί φράουλας. Τη συνταγή την εντοπίσαμε στο olivemagazine.gr.

Υλικά

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

200γρ. φύλλο κανταΐφι
150γρ. βούτυρο λιωμένο
450γρ. φυτική κρέμα
300γρ. τυρί κρέμα
100γρ. ζάχαρη άχνη
100γρ. φιστίκια Αιγίνης, λεπτοτριμμένα στο μούλτι
400-500γρ. φράουλες για το γαρνίρισμα

Για το κουλί φράουλας
60γρ. νερό
50γρ. ζάχαρη
200γρ. φράουλες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC, στον αέρα. Ανοίγουμε το κανταΐφι τραβώντας σε αντίθετες κατευθύνσεις με τα χέρια, ώστε να ξεμπλεχτεί και να φύγουν όλοι οι κόμποι. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική και θέλει υπομονή.

Απλώνουμε το κανταΐφι σε φόρμα διαμέτρου 27-29εκ., με αποσπώμενο πάτο. Με ένα πινέλο το ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, τη φυτική κρέμα και το τυρί κρέμα καλά παγωμένα και με το σύρμα χτυπάμε όλα τα υλικά έως ότου αρχίσουν να σφίγγουν. Τέλος προσθέτουμε το φυστίκι Αιγίνης και ομογενοποιούμε.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κανταΐφι που έχει κρυώσει, στρώνουμε την επιφάνεια της με σπάτουλα και βάζεουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 1,5 ώρα, έως ότου σφίξει η κρέμα.

Στο μεταξύ ετοιμάζεουμε το κουλί φράουλας: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε 3-4 λεπτά. Με ένα ραβδομπλέντερ ή στον πολυκόφτη πολτοποιειούμε έως ότου το μείγμα έχει τη σύσταση σάλτσας. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε καθαρίζουμε και κόβουμε σε κάθετες φέτες τις φράουλες για το γαρνίρισμα. Τοποθετούμε 1 φράουλα ολόκληρη στο κέντρο του cheesecake, με τη μύτη να κοιτάει προς τα πάνω. Στη συνέχεια «χτίζουμε» γύρω από την κεντρική φράουλα τις φέτες που έχουμε κόψει, πιέζοντας ελαφρώς έτσι ώστε να μπορέσουν να στερεωθούν μέσα στην κρέμα. Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, γαρνίρουμε το γλυκό με το κουλί φράουλας και σερβίρουμε.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below