Εδώ στα καινούργια γραφεία τα κορίτσια του Marie Claire είναι ήσυχα.  Λίγο που δεν θέλουμε να ενοχλούμε τα γύρω τμήματα, λίγο που η (αρχηγός) Γαλάτεια δεν βρίσκει κομψές τις φωνές και τη φασαρία, είμαστε πολύ χαμηλά στη λίστα ηχορύπανσης στο χώρο εργασίας.

Όμως σήμερα Πέμπτη πρωί, που πήραμε στα χέρια μας το τεύχος που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου με το Πρώτο Θέμα, μία μικρή φασαρία την κάναμε. Είναι η χαρά για ένα τεύχος που θέλαμε να κουβαλάει όλη την αγάπη μας για τη φθινοπωρινή μόδα, τη μόδα της επιστροφής στο σχολείο που είναι τα γραφεία μας, τη μόδα που θα μας παρηγορήσει γιατί αφήσαμε πίσω μας τις θάλασσες, τα βουνά, τα μονοπάτια και εκείνο το αγόρι.   Είναι η χαρά για όλα αυτά τα μαγικά μπουκαλάκια ομορφιάς που θέλουμε να ανοίξουμε, να μυρίσουμε και να απλώσουμε πάνω μας, για την καινούργια διατροφή που θέλουμε να δοκιμάσουμε και τις συνταγές που φέραμε πίσω από εκείνο το ταξίδι στην Ισπανία. Είναι η χαρά για όλες τις διαφωνίες και τις ευδαιμονίες που προκύπτουν από την απόφαση να βγεις ένα απλό ραντεβού ή να συγκατοικήσεις, για όλες τις κουβέντες που κάναμε με τις φίλες μας για τα βιβλία του Νέσμπο και το βλέμμα του Φασμπέντερ, για το καινούργιο Blade Runner και τις συναυλίες που θα δούμε στο Ηρώδειο και στο Gagarin 205.

 

Είναι η χαρά που οφείλεται στο κορίτσι στο εξώφυλλό μας, την Έμα Στόουν, που καταφέρνει, με το τσαγανό και το ταλέντο της, να αμείβεται όσο και οι συμπρωταγωνιστές της στο Χόλιγουντ και μας δίνει έμπνευση αυτό το μήνα διαλέγοντας να υποδυθεί μία Αμερικανίδα τενίστρια που έγραψε ιστορία κερδίζοντας τον (σεξιστή) παγκόσμιο πρωταθλητή σε έναν ιστορικό αγώνα τένις το 1973 (η Μάχη των Φύλων, στις αίθουσες στις 12 Οκτωβρίου). Είναι η χαρά που πηγάζει από τις πολύχρωμες αν και όχι πάντα χαρούμενες φωτογραφίες των κοριτσιών σε κάποιες αναπτυσσόμενες  χώρες που ήρθαν αντιμέτωπα με τη συμφορά του πρόωρου γάμου, του γάμου στην παιδική ηλικία και τα κατάφεραν, κατάφεραν να επιβιώσουν και να βάλουν τα θεμέλια για μία καινούργια, δική τους ζωή.  Είναι η χαρά που οφείλεται στο γεγονός ότι συναντήσαμε ωραίες, δυναμικές Ελληνίδες που γράφουν μυθιστορήματα, σχεδιάζουν αντικείμενα deco που επιλέγει ο Dior Maison, διευθύνουν ορχήστρες, πρωταγωνιστούν στην τηλεόραση. Είμαστε χαρούμενες γιατί ακόμη κι αν δεν μπορούμε να κρατήσουμε μία Louis Vuitton Capucines, μπορούμε να διαβάσουμε τα πάντα γι΄αυτήν, να μάθουμε τι κάνει ο Μάσιμο Τζορτζέτι στον MSGM και ο Πολ Άντριου στον Salvatore Ferragamo, να ταξιδέψουμε στο Παρίσι για την έκθεση I feel blue με μίνι Lady Dior τσάντες ή να παρευρεθούμε νοερά στο λανσάρισμα του αρώματος Gabrielle Chanel.

Είμαστε χαρούμενες γιατί το Marie Claire που θα βρίσκεται στα περίπτερα αυτή την Κυριακή, με λογότυπο σε ρουμπινί κόκκινο και την Έμα Στόουν με το μαύρο της καπέλο, θα είναι εδώ όλο το μήνα για να μας φτιάχνει τη διάθεση.  Ελπίζουμε και τη δική σας!

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below