Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα, ανάλαφρα ρούχα, ιδρώτας. Όλα αυτά αποτελούν χαρακτηριστικά του καλοκαιριού. Ένα από αυτά δεν μου αρέσει και τόσο και νομίζω πως δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καταλάβεις σε ποιο αναφέρομαι. Μιλάω φυσικά για τον ιδρώτα, ο οποίος αυξάνεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται αυτόματα και το άγχος μου για το πως μυρίζω. Τον ίδιο φόβο νιώθουν και οι περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι βρίσκουν τη λύση στα -σωτήρια- αποσμητικά.

Στο σημείο αυτό, βέβαια, να τονίσω πως ο ιδρώτας είναι “καλός”, αφού είναι ουσιαστικά ένα μέσο για να ρυθμίζει το σώμα τη θερμοκρασία του. Όταν η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται, το νευρικό σύστημα στέλνει μήνυμα στους ιδρωτοποιούς αδένες να παράγουν ιδρώτα, ο οποίος στη συνέχεια εξατμίζεται από την επιφάνεια του δέρματος και μας δροσίζει. Κάπου εδώ ξεκινάει το πρόβλημα, αφού ενώ ο ιδρώτας είναι από μόνος του άοσμος, όταν παγιδεύεται σε συνθετικά υφάσματα ή όταν υπάρχουν βακτήρια στην επιδερμίδα, αρχίζει να μυρίζει.

Στην αγορά υπάρχουν πλέον αμέτρητα προϊόντα, τα οποία όχι μόνο υπόσχονται να σε κάνουν να μυρίζεις όμορφα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και να σταματήσουν τον ιδρώτα από το να βγει από το δέρμα. Αυτά είναι γνωστά ως αντιιδρωτικά και λειτουργούν με δύο τρόπους: αποτρέπουν την έκλυση ιδρώτα και ελέγχουν τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία. Τα αποσμητικά από την άλλη δεν επηρεάζουν τη ροή του ιδρώτα, απλώς προλαμβάνουν την κακοσμία. Ίσως αναρωτιέσαι γιατί να επιλέξεις τα δεύτερα, όταν μπορείς να έχεις τα αποτελέσματα των πρώτων. Καλή ερώτηση και η απάντηση είναι απλή. Τα αντιιδρωτικά περιέχουν αλουμίνιο, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει κατηγορηθεί πως προκαλεί διάφορες ασθένειες, χωρίς βέβαια αυτό να έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Ακόμα κι αν δεν σχετίζεται όμως με αυτά, γιατί να υποβάλεις το σώμα σου σε αυτή τη διαδικασία. Ο ιδρώτας εκκρίνεται για κάποιο λόγο και η ευχάριστη μυρωδιά μπορεί να εξασφαλιστεί με άλλα προϊόντα που είναι φιλικά προς το σώμα. Εκτός κι αν έχεις τρομερό πρόβλημα εφίδρωσης και θες να μειώσεις την ποσότητα ή φοβάσαι μην λεκιάσεις κάποιο ρούχο, θα σου πρότεινα να επιλέγεις ένα αποσμητικό με όσο το δυνατόν περισσότερα φυσικά συστατικά.

Δική μου επιλογή το τελευταίο διάστημα είναι τα νέα αποσμητικά της NIVEA, Magnesium Dry. Γιατί ξεχώρισα τα συγκεκριμένα; Η σύντομη απάντηση είναι επειδή ανήκουν σε μία νέα γενιά αποσμητικών. Τι σημαίνει αυτό; Η σύνθεση των αποσμητικών NIVEA Magnesium Dry περιέχει ενεργό μαγνήσιο και παρέχει αποτελεσματική φυσική προστασία από τον ιδρώτα, χωρίς να περιέχει αλουμίνιο και αιθυλική αλκοόλη. Έτσι διατηρεί την επιδερμίδα μου υγιή, ενώ προσφέρει αίσθημα άνεσης και απαλό άρωμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η NIVEA υπάρχει σαν brand σε κάθε σπίτι, εδώ και πολλές δεκαετίες. Είναι μία μάρκα που είναι συνώνυμη με τη φροντίδα της επιδερμίδας και τα NIVEA Magnesium Dry κάνουν ακριβώς αυτό – φροντίζουν την ευαίσθητη περιοχή της μασχάλης, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν πως δεν υπάρχει δυσοσμία.

Από τη στιγμή που έφτασαν στα χέρια μου τα προϊόντα (Original και Fresh) δεν έχω σταματήσει να τα χρησιμοποιώ. Μετά το ντους, πριν τη γυμναστική και την έξοδο από το σπίτι για δουλειά, βόλτα ή ποτό, ένα από τα δύο αποσμητικά βρίσκεται πάντα στο μπουντουάρ και ένα στην τσάντα μου για να νιώθω ασφάλεια.

Μέχρι στιγμής δεν με έχουν απογοητεύσει, έχοντας εξασφαλίσει μία όμορφη, διακριτική μυρωδιά καθαριότητας στην περιοχή της μασχάλης μου. Ακόμα και μετά από μία συνεδρία yoga ή αρκετή ώρα χαλάρωσης στον ήλιο στο μπαλκόνι – και παιχνίδι με τον γάτο μου, Χάρι – ή μία έξοδο σε αυτή τη ζέστη, δεν έχω νιώσει ούτε για μία στιγμή πως δεν μυρίζω όμορφα. Και αυτό είναι το μόνο που ζητάμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σωστά;

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεσαι και για αντρικά αποσμητικά, η σειρά περιλαμβάνει και το NIVEA MEN Magnesium Dry, το οποίο έχει τα ίδια μοναδικά χαρακτηριστικά.

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Μακρής

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below