Έχουν περάσει ήδη έντεκα μέρες από τις 13 Ιανουαρίου, όταν η σύζυγος του ηθοποιού Julian Sands -τον οποίο γνωρίζουμε κυρίως από τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην ταινία «Δωμάτιο με θέα»- δήλωσε την εξαφάνισή του, στη διάρκεια πεζοπορίας στο Όρος Baldy της Καλιφόρνια. Στο μεταξύ, και ενώ η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε αληθινό θρίλερ, αναφέρθηκε η εξαφάνιση ενός ακόμα πεζοπόρου στην ίδια περιοχή.

Οι τοπικές αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν μέσω του Twitter ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού του Sands, ενώ η οικογένειά του εξέφρασε δημοσίως την ευγνωμοσύνη της για τις «ηρωικές ομάδες αναζήτησης» που συμμετέχουν σε αυτές.

«Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, το χιόνι μετατράπηκε σε πάγο, καθιστώντας εξαιρετικά επικίνδυνη την πεζοπορία, ακόμα και για άτομα με μεγάλη εμπειρία».

Σε αυτή τη δύσκολη εκστρατεία εκτός από το ανθρώπινο δυναμικό έχει επιστρατευτεί και η τεχνολογία, με ελικόπτερα και drones με υπέρυθρo φως, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε ίχνος του. Παράλληλα, εκτυλίσσεται η αναζήτηση του δεύτερου αγνοούμενου, του 75χρονου Jin Chung, ο οποίος έχει εξαφανιστεί από τις 22/1.

Ο Chung βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο με δύο ακόμα άτομα αλλά, σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, χωρίστηκε από τους συνεπιβάτες του κατά την άφιξή τους στο βουνό, με τη συμφωνία να ξανασυναντηθούν στο ίδιο σημείο στις 2 το μεσημέρι. Δεν επέστρεψε ποτέ.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή, πάντως, δεν εμπνέουν αισιοδοξία για την έκβαση της αναζήτησης, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, «εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, το χιόνι μετατράπηκε σε πάγο, καθιστώντας εξαιρετικά επικίνδυνη την πεζοπορία, ακόμα και για άτομα με μεγάλη εμπειρία».

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below