Αν προσπαθούμε να χάσουμε κιλά, ίσως αποφασίζουμε να δοκιμάσουμε και τα προγράμματα διατροφής και άσκησης των celebrities, ελπίζοντας ότι αρκεί να τα ακολουθήσουμε για να έχουμε επιτυχία. Όμως εκτός του ότι κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ανάγκες, αυτά τα προγράμματα μπορεί να αποδειχθούν και μη ρεαλιστικά για έναν «κοινό θνητό». Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσε μια νεαρή συντάκτρια, η Rachel Hosie, που «τόλμησε» να ακολουθήσει, για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ στο Insider, το workout της Adele, έστω και για μία ημέρα.

Να σημειώσουμε ότι όπως είχε πει η τραγουδίστρια στη βρετανική Vogue, έχασε περίπου 45 κιλά. Αν και αρχικά το κίνητρο για να ξεκινήσει γυμναστική δεν ήταν η απώλεια βάρους, αλλά ο έλεγχος του άγχους, η βελτίωση της διάθεσής της και η «αποτοξίνωση» από το κινητό, κατέληξε να γυμνάζεται 2-3 φορές την ημέρα. «Έκανα βάρη το πρωί, μετά συνήθως πήγαινα για περπάτημα ή έκανα μποξ και αργότερα, το βράδυ, καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις» είπε σχετικά η Adele.

«Αποφάσισα λοιπόν να δώσω μια ευκαιρία στη ρουτίνα της Adele», σχολίασε η Rachel.

Η εμπειρία της δημοσιογράφου

Παρόλο που η Adele αφιερώνει πάνω από μία ώρα στα βάρη, περνώντας από «κάθε όργανο του γυμναστηρίου», η συντάκτρια μετά βίας πρόλαβε μέσα σε μία ώρα να κάνει από ένα σετ ασκήσεων σε κάθε όργανο. Το μεσημέρι, στη διάρκεια του διαλείμματός της για φαγητό, ασχολήθηκε με το μποξ. «Παρόλο που δεν είναι το δυνατό μου σημείο, οπότε μάλλον θα έπρεπε να το κάνω με κάποιον γυμναστή, εφάρμοσα ό,τι είχα μάθει σε γκρουπ στο παρελθόν. Ένιωσα ωραία νιώθοντας τους σφυγμούς μου να ανεβαίνουν, αλλά σε μισή ώρα είχα βαρεθεί, οπότε αποφάσισα να συνεχίσω με την άλλη απογευματινή δραστηριότητα της Adele: το περπάτημα».

«Γυμνάζομαι πολύ, οπότε δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για μένα να δοκιμάσω τη ρουτίνα της Adele. Μου άρεσε, αλλά επειδή ήταν μόνο για μία μέρα. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να γυμνάζομαι τρεις φορές την ημέρα, αν δηλαδή ήθελα να έχω κοινωνική ζωή και να μη χάσω τη δουλειά μου».

Το απόγευμα, όταν τελείωσε τη δουλειά της γύρω στις 6, είχε έρθει η ώρα για τη βραδινή αθλητική δραστηριότητα της Adele, τις ασκήσεις cardio. «Λέγεται ότι η Adele προτιμάει το ελλειπτικό μηχάνημα, οπότε ξεκίνησα από εκεί προτού συνεχίσω με διάδρομο και στατικό ποδήλατο για να μη βαρεθώ υπερβολικά. Μετά από 40 λεπτά όμως, αποφάσισα να σταματήσω».

Το πόρισμά της; «Γυμνάζομαι πολύ, οπότε δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για μένα να δοκιμάσω τη ρουτίνα της Adele. Μου άρεσε, αλλά επειδή ήταν μόνο για μία μέρα. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να γυμνάζομαι τρεις φορές την ημέρα, αν δηλαδή ήθελα να έχω κοινωνική ζωή και να μη χάσω τη δουλειά μου, παρόλο που το σπίτι μου βρίσκεται δίπλα σε γυμναστήριο».

Άλλωστε, οι ειδικοί μάς διαβεβαιώνουν ότι αρκεί να γυμναζόμαστε 3-4 φορές την εβδομάδα για να δούμε αποτέλεσμα στο σώμα και την υγεία μας χωρίς να εξαντληθούμε.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below