Όλο και περισσότεροι επώνυμοι έχουν αρχίσει να μιλούν ανοιχτά για το άγχος και τα συμπτώματα που τους έχει προκαλέσει, τουλάχιστον σε κάποια φάση της ζωής τους, συμβάλλοντας στην απαλλαγή μας από τα ταμπού που συνδέονται με τα προβλήματα υγείας. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Elizabeth Olsen, η οποία σε μια νέα συνέντευξή της στο «Variety» παραδέχτηκε ότι στα 21 χρόνια της, την περίοδο που ζούσε στη Νέα Υόρκη, για περίπου έξι μήνες πάθαινε κρίσεις πανικού «ανά μία ώρα, κάθε ώρα».

«Δεν ήξερα τι σημαίνει άγχος ή κρίση πανικού μέχρι τα 21 μου», αφηγείται σήμερα η 33χρονη ηθοποιός. «Ζούσα στη 13η Οδό. Ενώ περνούσα την 6η Λεωφόρο, συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να διασχίσω το δρόμο – ακούμπησα στον τοίχο και νόμισα ότι θα πέθαινα από λεπτό σε λεπτό.

»Αν ένιωθα τη μια στιγμή να κρυώνω και την άλλη να ζεσταίνομαι, τη μια στιγμή να είμαι χορτάτη και την άλλη να πεινάω, σε οποιαδήποτε αλλαγή στο σώμα μου σκεφτόμουν, ωχ, κάτι δεν πάει καλά!».

«Άρχισα να έχω ιλίγγους, ήταν παράξενο, που κράτησαν έξι μήνες».

Τελικά, σε συνεργασία με μια φίλη της που επίσης υπέφερε από κρίσεις πανικού, η οποία επισκεπτόταν γιατρό, έμαθε κάποιες τεχνικές που τη βοήθησαν να τις ελέγχει: «Έμοιαζαν με μια άσκηση που κάνουμε στην υποκριτική, όπου απλά προσπαθείς διαρκώς να κάνεις παρατηρήσεις για τον άνθρωπο που έχεις μπροστά σου και να συγκεντρωθείς εκεί. Ενώ λοιπόν περπατούσα στο δρόμο, άρχιζα να λέω δυνατά τα ονόματα των πραγμάτων που έβλεπα μπροστά μου για να σταματήσω τις σκέψεις που στριφογύριζαν στο μυαλό μου».

Η 33χρονη ηθοποιός πρόσθεσε επίσης ότι παρόλο που δεν ήθελε να πάρει φάρμακα, άρχισε να έχει κάποια μαζί της για ασφάλεια. «Δεν ήθελα να παίρνω φάρμακα, αλλά τα είχα μαζί μου σε περίπτωση επείγοντος, οπότε ένιωθα καλύτερα αν τα κουβαλούσα στην τσάντα μου».

Όπως καταλήγει η ίδια: «Είναι παράξενο γιατί ως παιδί δεν ήμουν αγχώδης. Ήμουν έντονη προσωπικότητα και είχα αυτοπεποίθηση».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below