Μια αδιανόητη απώλεια βιώνει τις τελευταίες μέρες η Αιμιλία Υψηλάντη, η οποία έχασε τη μονάκριβη κόρη της, Μαρίνα, μόλις σε ηλικία 55 ετών. Η κηδεία έγινε τη Δευτέρα, 14/11, στην Ακράτα, ενώ ακολούθησε μια ανακοίνωση του Θεάτρου Αργώ, όπου αυτή την περίοδο η ηθοποιός ανεβάζει για δεύτερη σεζόν την «Κυρία Κλάιν» του Νίκολας Ράιτ.

Η Αιμιλία, μαζί με την εγγονή της, Άρτεμις Υψηλάντη, έγραψαν το παρακάτω μήνυμα: «Ο αιφνίδιος θάνατος της πολυαγαπημένης μας κόρης και μητέρας Μαρίνας γέμισε θλίψη την καρδιά μας.

»Ευχαριστώ όλους εσάς φίλους, γνωστούς και άγνωστους για την συμπαράσταση σας και τα κύματα αγάπης που λάβαμε αυτές τις πολύ δύσκολες ημέρες του πένθους».

»Αιμιλία και Άρτεμις Υψηλάντη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Θεάτρου:

«Το θέατρο Αργώ πενθεί.

»Όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες του θεάτρου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια και την λύπη τους για τον θάνατο της Μαρίνας Υψηλάντη.

»Το θέατρο από τις 18 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει κανονικά, καθώς και οι παραστάσεις της “Κυρίας Κλάιν”».

Μιλώντας πρόσφατα στο Marie Claire για τη σχέση με την κόρη της, η Αιμιλία Υψηλάντη είχε πει:

«Ο άνθρωπος έχει πάντα ανάγκη να έχει κοντά του ένα γονιό ή ένα παιδί. Κάποιοι το βρίσκουν αυτό στους μαθητές τους ή στην προσπάθεια να μεταδώσουν στη νεότερη γενιά τα πράγματα που ξέρουν, να “υιοθετήσουν” τη νεότερη γενιά. Κανένας δεν μπορεί να ζήσει μόνος του.

»Δεν υπάρχει μάνα και κόρη που να μην έχουν ένα συγκρουσιακό πεδίο. Με τη δική μου κόρη το έχουμε ξεπεράσει με το πέρασμα των χρόνων. Σαφώς έχει αλλάξει η σχέση μας και από τότε που έγινε η ίδια μάνα, πριν από 28 χρόνια. Γιατί όταν μπαίνεις στο ρόλο της μάνας κατανοείς απόλυτα και πονάς τη δική σου».

Η Μαρίνα Υψηλάντη ήταν κόρη της ηθοποιού, Αιμιλίας Υψηλάντη, και του ναυτικού, Άγγελου Υψηλάντη. Η Μαρίνα Υψηλάντη φοίτησε στη Δραματική Σχολή Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης» και λίγο μετά αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη. Κατά καιρούς, συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις ενώ εργάστηκε και σε παιδικές εκπομπές της ΕΡΤ.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below