Καλεσμένος του Barack Obama ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το περασμένο Σάββατο με αφορμή το All-Star Game. Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, που έχει μιλήσει πολλές φορές με κολακευτικά λόγια για τον 25χρονο διεθνή μπασκετμπολίστα, αποθέωσε τον Greek Freak, αλλά είχε να του δώσει και μία συμβουλή. Στη συνάντηση στο Obama Foundation, ήταν παρόντες και δύο ακόμα παίκτες του NΒΑ, ο Chris Paul και Kevin Love. Ο Obama τους χαρακτήρισε “μια εκπληκτική νέα γενιά.”

“Θέλω να έχεις μεγαλύτερη δημόσια εικόνα, Γιάννη, γιατί πιστεύω ότι έχεις να δώσεις πολλά” είπε στο αστέρι των Milwaukee Bucks . “Μπορείς να γίνεις πρότυπο για τον κόσμο.”

“Το πιο ωραίο πράγμα που εντοπίζω σε σένα Γιάννη, γιατί δίνω βάση, είναι ότι βλέπω τον τρόπο με τον οποίο τα τρία αδέρφια σου κάθονται εδώ και σε ακούνε. Σε οτιδήποτε κάνεις, φίλε, σε βλέπω περισσότερο ευτυχισμένο όταν έχεις γύρω σου την οικογένειά σου. Οπότε ακόμα κι αν σε λένε σεμνό και τα σχετικά… εγώ βλέπω γνησιότητα σε εσένα” είπε ο Paul.

https://www.instagram.com/p/B8ovfXOFi5e/

“Εκτιμώ το γεγονός ότι ο Γιάννης είναι σεμνός” απάντησε ο Obama. “Και παρεμπιπτόντως μου άρεσε αυτό σε εκείνον. Μπορείς να πεις ότι είναι αφοσιωμένος γιατί η μαμά του έκανε πολύ καλή δουλειά. Δεν τριγυρνάει άσκοπα. Είναι σα να λέει ‘όχι, θα πάω γυμναστήριο και θα επιστρέψω σπίτι’, κάτι που είναι σπουδαίο”.

Ο χαρακτήρας του Γιάννη Αντετοκούνμπο πλάστηκε από τον τρόπο που τον μεγάλωσαν οι μετανάστες γονείς του. Ο Τσαρλς και η Βερόνικα Αντετοκούνμπο ήρθαν στην Ελλάδα από τη Νιγηρία το 1991 ελπίζοντας ότι θα βρουν δουλειά και μια καλύτερη ζωή. Ζούσαν καθημερινά με το φόβο ότι θα τους διώξουν. Ο Γιάννης γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα.

“Προσπαθούσα πάντα να είμαι σεμνός σε ότι έκανα” απάντησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. “Φοβόμουν να ανοιχτώ δημόσια γιατί σε όλη τη ζωή μου, έβλεπα τους γονείς μου, ουσιαστικά να κρύβονται. Ήταν μετανάστες, ήταν παράνομοι. Οπότε αυτό το κουβαλούσα σε όλη μου τη ζωή. Φοβόμουν να είμαι ανοιχτός. Φοβόμουν να ακούσω τις απόψεις των άλλων ανθρώπων για ό,τι κάνω.”

“Οι γονείς μου, και ιδιαίτερα ο πατέρας μου, δούλευαν συνεχώς για να μας προσφέρουν φαγητό. Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα γι’ αυτούς. Είχαμε μετανάστες γονείς, ήταν παράνομοι, ουσιαστικά. Οπότε έπρεπε να έχουμε πολύ μικρό και στενό κύκλο και να εμπιστευόμαστε ανθρώπους που ξέραμε ότι δεν θα στραφούν εναντίον μας πίσω από την πλάτη μας ή δεν θα θέλουν το κακό μας. Εμπιστευόμασταν ανθρώπους που μπορούσαν να μας βοηθήσουν, να μας καθοδηγήσουν και να μας φέρουν στη θέση που είμαστε σήμερα” εξήγησε ο Γιάννης.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below