Ο Tom Hanks και η σύζυγός του Rita Wilson ήταν από τους πρώτους διάσημους που δημοσιοποίησαν το γεγονός ότι νόσησαν από κορωνοϊό, ενώ και μετά την ανάρρωσή τους έχουν προσπαθήσει με πολλούς τρόπους να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο σχετικά με την πανδημία.

Πρόσφατα λοιπόν, θέλησε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στον Guardian να μοιραστεί την εμπειρία του, δηλαδή το πώς νόσησε στην Αυστραλία όπου βρισκόταν για γυρίσματα και τελικά το πώς ανάρρωσε από την Covid-19.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

«Eίμαστε καλά. Η δυσφορία μας λόγω του ιού είχε τελειώσει σχεδόν σε δύο εβδομάδες και είχαμε πολύ διαφορετικές αντιδράσεις, και αυτό ήταν παράξενο. Η γυναίκα μου έχασε την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης, είχε σοβαρή ναυτία, είχε πολύ υψηλότερο πυρετό από ό,τι εγώ. Εγώ είχα απλώς άσχημους πόνους στο σώμα, ήμουν πολύ κουρασμένος όλη την ώρα και δε μπορούσα να συγκεντρωθώ σε τίποτα για περισσότερο από περίπου 12 λεπτά. Αυτό το τελευταίο κομμάτι μοιάζει έτσι κι αλλιώς με την κανονική μου μου κατάσταση […] Όταν ήμασταν στο νοσοκομείο, είπα “Είμαι 63ων, έχω διαβήτη τύπου 2, έχω στεντ στην καρδιά, ανήκω στις ευπαθείς ομάδες; Όσο η θερμοκρασία μας δεν ανέβαινε ανησυχητικά και οι πνεύμονές μας δε γέμιζαν με κάτι που έμοιαζε με πνευμονία, δεν ανησυχούσαν. Δεν είμαι άνθρωπος που ξυπνάω το πρωί και αναρωτιέμαι αν θα δω το τέλος της ημέρας ή όχι. Είμαι πολύ ήρεμος γι’ αυτό», είπε σχετικά.

Θυμίζουμε ότι ο 64χρονος ηθοποιός πρόσφατα εξέφρασε την αγανάκτησή του για το πώς κινείται πολύς κόσμος εν μέσω πανδημίας προσπαθώντας να τον προτρέψει να συμπεριφέρεται υπεύθυνα ώστε να περιοριστεί επιτέλους η εξάπλωση του ιού.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below