Πάντα ενεργή στον αγώνα για τα δικαιώματα των ζώων, μέσω της υποστήριξης μίας ποικιλίας πρωτοβουλιών για την προστασία τους, η σχεδιάστρια Elisabetta Franchi ετοίμασε πια ένα μοναδικό project για τα αγαπημένα της πλάσματα και ονομάζεται ELISABETTA FRANCHI FOUNDATION.

Το συγκεκριμένο brand ξεχωρίζει πάντα γιατί συνδυάζει το πάθος για τη μόδα με δυνατά κοινωνικά μηνύματα και ντύνει κάθε καμπάνια με μία αποστολή. Θέλει να δίνει φωνή σε όσους δεν έχουν, σε όσους σωπαίνουν, ακόμα και αν λένε τα πάντα με τα μάτια τους.

Η Elisabetta Franchi έχει να δείξει σπουδαίο έργο στον τομέα της προστασίας των ζώων, ξεκινώντας με τη συμμετοχή στο Fur Free Retail Programme της LAV – σημαντική οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων με έδρα την Ιταλία – το οποίο έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην καθιέρωση της faux γούνας την περίοδο 2012-2013.

Στη συνέχεια, η Franchi χρηματοδότησε την κατασκευή και δημιουργία του Island Dog Village EF, μία όαση ασφάλειας, ένα καταφύγιο στην Κίνα, για σκυλάκια τα οποία έχουν υποφέρει από της βαρβαρότητες που λαμβάνουν χώρα στο Yulin Festival.

Το νέο ίδρυμα που δημιούργησε τώρα η σχεδιάστρια θα συγκεντρώσει όλες αυτές τις δραστηριότητες υπό την αιγίδα του. Το πρώτο μεγάλο project που θα αναλάβει θα είναι η κατασκευή ενός καταφυγίου για ζώα στο Forli μέχρι το τέλος του 2019, για να προσφέρει στέγη και ιατρική περίθαλψη σε αδέσποτα και ταλαιπωρημένα σκυλιά.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση έχει σκοπό να επεκταθεί και στην Ασία, προσπαθώντας να πολεμήσει το Dog Meat Trade, αλλά και στη βόρεια Ιταλία, όπου θα δοθεί σημαντική οικονομική βοήθεια για να βοηθηθούν τα ζώα σε καταφύγια που υπολειτουργούν.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φορέσεις αληθινή γούνα για να ικανοποιήσεις απλά τη ματαιοδοξία σου», παραμένει το μόττο πίσω από τα project της γνωστής σχεδιάστρια, το οποίο εκφράζει ολόκληρη την κουλτούρα πίσω από το brand.

Τέλος, μέσα από το πρόγραμμα DOG HOSPITALITY, είναι η πρώτη εταιρεία στην Ιταλία η οποία άνοιξε την πόρτα της στα κατοικίδια των εργαζομένων της, καθώς μπορούν πια να φέρνουν τους τετράποδους φίλους τους μαζί τους στο γραφείο, δημιουργώντας ένα πιο ευχάριστο και αποδοτικό περιβάλλον.